18.03.2020., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Nakon sto je proglaseno stanje nesrece na podrucju Federacije Bosne i Hercegovine osjetno je manje ljudi na ulicama. Dio gradjana odlucio se zastititi maskama, a zabranjen je svaki vid javnog okupljanja, rad kafica, barova, restorana, usluznih objekata. Takodjer, obustavlja se rad kulturnih institucija, poput kino sala, pozorista, muzeja, galerija i slicno. Photo: Armin Durgut/PIXSELL
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Izdvojeno / Vijesti
Kurbani 2021

U posljednja 24 sata u Bosni i Hercegovini je od posljedica zaraze koronavirusom preminulo 12 osoba. Testirano je 1.599 uzoraka, a zabilježeno je 24 novozaraženih. Oporavila se 291 osoba.

U FBiH je registrirano 15 novih slučajeva zaraze koji su zabilježeni u Unsko-sanskom, Tuzlanskom, Zeničko-dobojskom, Livansjkom i Kantonu Sarajevo.

Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 5 novih smrtnih ishoda.

U RS je izvršеnо tеstirаnjе 292 lаbоrаtоriјska uzоrkа, а koronavirus je potvrđen kоd оsаm оsоbа. U ovom bh. entitetu priјаvljеnо је šеst smrtnih slučајеvа kоd kојih је pоtvrđеnо prisustvо kоrоnаvirusa.

U Distriktu Brčko registrovan je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom od obrađenih 190 testova. Preminula je jedna osoba.