gorivo 3
AUTOR: H.D.
DATUM: pro 6, 2021 @ 20:50
KATEGORIJA: Regija / Vijesti

Nakon gotovo dva mjeseca važenja Uredbe kojom je Vlada Hrvatske zaustavila rast cijena goriva u toj zemlji, taj će akt biti satvljen van snage, javljaju mediji iz Hrvatske.

Prema najavama, cijene goriva u Hrvatskoj već od sutra će početi padati.

“Došlo je do stabilizacije cijena na svjetskom tržištu i od sutrašnjeg dana će one biti niže nego što smo Uredbom propisali”, rekao je hrvatski ministar privrede Tomislav Ćorić na konferenciji za medije.

Vlada RH je u ponedjeljak ujutro na kratkoj sjednici donijela odluku da se ukine Uredba o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata.

Tekst se nastavlja nakon reklame

“Uredba je u potpunosti ispunila cilj svog donošenja i od sutrašnjeg dana njenim prestankom važenja dopustit ćemo da se maloprodajne cijene nafte i naftnih derivata formiraju slobodno”, rekao je ministar Ćorić i dodao kako se nada da do toga neće ponovno doći, no ako dođe, Vlada RH će, rekao je, ponovno reagirati.

Uz ogradu da će se cijene tek vidjeti i da ih slobodno formiraju distributeri goriva, 24sata.hr saznaje, pozivajući se na izvore iz Ministarstva energetike RH da bi okvirno cijena benzina trebala biti nešto ispod 11 kuna za litru, a još danas je 11,10 kuna za litru.

Cijena dizela je bila ograničena na 11 kuna i toliko i danas iznosi na benzinskim pumpama u Hrvatskoj. Već sutra bi i cijena dizela trebala pasti, ali ne previše značajno.

LIDER