Uskoro kreće izgradnja autoceste na sjeveru BiH: Počinju aktivnosti za poduzimanje pripremnih radnji

Uskoro kreće izgradnja autoceste na sjeveru BiH: Počinju aktivnosti za poduzimanje pripremnih radnji

Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine su uputile zahtjev Službi za geodetske i imovinsko-pravne poslove Grada Tuzle, za dozvolu vršenja pripremnih radnji u svrhu eksproprijacije zemljišta za izgradnju autoceste Orašje – Tuzla, tačnije dionice Tuzla – Maoča, poddionice Čanići-Šićki Brod, kao i za izvođenje geotehničke misije G21.

Na ovaj način Grad Tuzla je informisan o planovima Autocesta Federacije BiH za izgradnju autoceste na spomenutom području, te da je u toku izrada Glavnog projekta za autocestu Orašje – Tuzla, dionica Tuzla-Maoča, faza II, kao i odgovarajuće studije.

Zahtjevom za dozvolu pripremnih radnji Autoceste Federacije BiH najavljuju uskoro i početak postupka eksproprijacije zemljišta na pomenutom području, te ističu da su već osigurana sredstva za pripremne radnje u skladu s Zakonom o eksproprijaciji Federacije Bosne i Hercegovine.

Nakon što završe Glavni projekat, zajedno sa elaboratima eksproprijacije, iste će uz zahtjev dostaviti Službi za geodetske i imovinsko-pravne poslove Grada Tuzle.

Realizacija ovog infrastrukturnog projekta je veoma značajna za Tuzlu, ali isto tako projekat iziskuje određene pripremne i administrativne korake kako bi se osiguralo njegovo provođenje u skladu sa zakonskim procedurama, saopćeno je iz Službe za geodetske i imovinsko-pravne poslove Grada Tuzle.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS