Uspješni u trećoj deceniji: 4 lekcije koje morate naučiti prije 30. rođendana

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Dvadesete su vrijeme kada vam je još dozvoljeno praviti greške kako biste iz njih učili. Ali, sa dolaskom okruglog tridesetog rođendana, vrijeme je za neke promjene.

Dr.Isaiah Hankel, poduzetnik i autor knjige o uspjehu, izdvojio je deset lekcija koje bismo trebali naučiti prije tridesete. Otkrivamo vam četiri koje su najvažnije.

Niste jedini sa dobrim idejama

Svi imaju dobre ideje, a problem je što većina ima potrebu da se takmiči sa tuđim idejama. Takmičarska priroda sprječava nas da u tuđim zamislima vidimo pomoć za svoje ideje. Počnite slušati druge i budite spremni istražiti njihove ideje umjesto da ih posmatrate kao prijetnju.

ČITAJ JOŠ:  Tarik Filipović: U sjećanju su mi ostali iftari kod rahmetli majke

Prijatelji su vredniji od novca

Bolje je imati 100 prijatelja nego 100 dolara. Najlakše je misliti da je novac rješenja za vaše probleme, ali zapravo su to ljudi. Potrebna su vam poznanstva i prijateljstva jer su neprocjenjivo vrijedni i nijedna banka vam ih ne može oduzeti. Prijatelji i poznanici su vam potrebni da biste ostvarili svoje ciljeve.

Malim koracima daleko ćete stići

Svi se precijene kad razmišljaju o onome što bi mogli postići za kratko vrijeme, ali se podcijene kada razmišljaju o svemu što bi mogli uraditi u dužem vremenskom periodu. Uspjeh se ne postiže preko noći, on se događa tokom vremena. Mali, ponovljeni napori i svakodnevni trud će se sigurno isplatiti, a krajnji rezultat će vas iznenaditi.

ČITAJ JOŠ:  Mačka uhvatila miša pa zaboravila šta s njim treba učiniti

Kontrolišite ono što možete kontrolisati

Uvijek možete kontrolisati način na koji ćete upravljati nekom situacijom. Loše stvari se događaju bez razloga. U životu nije toliko važno šta vam se događa, već način na koji se nosite s tim. Ako već ne možete utjecati na finansije, fokusirajte se na ono što uvijek možete kontolisati – svoj stavi fokus. Bez obzira na ono što se događa oko vas, fokusirajte se na rješenje problema umjesto na sam problem.

ČITAJ JOŠ:  Ove namirnice pomoći će vam da brže postignete preplanuli ten
072INFO TV