Vesna Zmijanac: “U srednjoj školi sam spavala sa nastavnikom matematike”

14FAEA72 E78D 494B A9CF 531D7C246590

Vesna Zmijanac je svojevremno u autobiografiji otkrila mnoge detalje iz svog života, uključujući i to koliko je p..a, ali i detalje prvog s….g iskustva.

Vesna je odrasla bez oca, koji se po njenom rođenju vratio u Hrvatsku, ali i bez majke, koja je radila u Austriji.

– Kad sam završila osnovnu školu, prešla sam da živim kod majke Kovine u Beč, ali sam prije toga već bila u nekom odnosu s nastavnikom matematike. Međutim, kada sam poslije završene prve godine srednje došla na raspust u Kraljevo, naša veza je postala zaista ono što se ljubavnom vezom dvoje ljudi i zove. Sve prepreke su bile uklonjene. Ja mu više nisam bila đak, a iako maloljetna, već tada sam izgledala nešto starije za svoje godine. Razlika u godinama također nije predstavljala smetnju. Bar ne meni. Trebao mi je neko stariji, neko u kome sam, i ne znajući, zapravo tražila oca. Isprva mi je smetalo što je to bio moj nastavnik, čovjek koji me je znao bukvalno odmalena, koji me je ispitivao i ocjenjivao, ali je blizina učinila svoje, a njegovo pristajanje da veza bude javna (šetali smo držeći se za ruke) u meni je otklonila svaku nelagodu – napisala je pjevačica u svojoj autobiografskoj knjizi „Kad zamirišu jorgovani“.

– To prvo ljubavničko iskustvo bilo je nekako zbrzano, užurbano, ne mnogo maštovito, lišeno posebnosti i svečarskog raspoloženja. Ne mnogo bolno, ali u grču, bez glasa, nemušto, nježno, ali skromno u nježnosti. Sve u svemu, prosječno. Valjda je tako i moralo da bude kad se sve uzme u obzir. Kažem sve, a mislim na vrijeme (prvi mrak), mjesto (šetalište kraj Ibra) i na nas učesnike. I toliko o tome. Ponovilo se još dva puta tokom mog raspusta, uvijek u približno istim okolnostima i s gotovo istim krajnjim rezultatom i osjećanjem. Nije bilo mučno, daleko od toga, ali nekako previše obično. I znači mi, i ne znači mi. I lijepo mi je, i nije. I utiče na mene, i ne utiče. Pomalo sam i razočarana, ali se nadam da će to razočaranje proći. Srećom, prošlo je bez neželjenih posljedica i efekata. Naša veza ugasila se sama od sebe, a njegovo pristajanje na prekid bilo je logično. Dane do kraja raspusta provodila sam kraj Ibra. Nastavnika više nisam vidjela – objasnila je Vesna, a piše Alo.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE