Portal 072info

Više od hiljadu radnika tvornice mesa u Njemačkoj zaraženo koronavirusom

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Više od hiljadu radnika njemačke klaonice i tvornice mesa “Tönnies” je pozitivno na koronavirus. U međuvremenu je nastavljeno testiranje ostalih radnika kojih ima više od šest hiljada u ovoj fabrici.

Informaciju da je zaražen veliki broj radnika je potvrdio čelnik distrikta Gütersloh Sven-Georg Adenauer. Zbog toga su nadležni zatražili pomoć policije. Policija je angažovana na širokom području u cilju efikasne kontrole osoba koje moraju biti u karantini, piše Franffurter Allgemeine Zeitung.

Uloga policije je da isključivo pomogne u kontroli, poručile su vlasti. Premijer pokrajine Sjeverna Rajna Vestfalija Armin Laschet je poručio da će iskoristiti sva raspoloživa sredstva za suzbijanje koronavirusa.

“Moramo biti sigurni da se svi pridžavaju pravila. Nismo imali situaciju da virus bude raširen u ovoj mjeri”, istakao je Laschet.

Tvornica ima 6.500 zaposlenih. Svi oni zajedno s članovima svojih porodica moraju biti u karantini. Za neke od njih je uspostavljena tzv. radna karantina. To znači da se mogu isključivo kretati od mjesta stanovanja do radnog mjesta. Na ovaj način se želi izbjeći potpuna blokada.

Nekoliko desetina ljudi je danas protestovalo ispred tvornice. Riječ je o aktivistima za zaštitu životinja.

Pojedini političari zahtjevaju da se rad fabrike u potpunosti obustavi. Jedan od njih je i socijaldemokrata Karl Lauterbach. On je upozorio da se još ne zna kako je virus dospio u tvornicu.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Klix


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
  • 17
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Dodik: Nema vanrednog stanja ni zatvaranja granica

072info.com

Trenutno zaraženo 100 pripadnika MUP-a RS

072info.com

Koronavirus potvrđen kod većeg broja zaposlenih u Kliničkom centru

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6