Portal 072info

Za savršenu liniju ne morate pretjerano vježbati niti se odreći omiljene hrane

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Većina ljudi počne razmišljati o svom izgledu i zdravlju obično krajem godine, kada planiraju stvari za iduću godinu. Mnogi od njih već prvog mjeseca odustanu od svog cilja. Julia Malacoff svoju transformaciju počela je u aprilu 2017. godine. Za dvije godine postigla je savršenu liniju, a svoje iskustvo sa borbom gubitka kilograma podijelila je na svom Instagram profilu. Malacoff kaže kako se oduvijek osjećala dobro u svom tijelu, ali je duboko u sebi osjećala da bi trebala biti vitkija. Zato je odlučila poslije posla ići na fitnes. Budući da je radila kao novinarka u fitnes rubrici već je mnogo toga znala o zdravom načinu prehrane i načinu vježbanja koji su joj mogli pomoći da ima tijelo kakvo je oduvijek željela.

Nakon 20 mjeseci truda, osim što se bavi novinarstvom Malacoff je sada i licencirani fitnes trener. Ovo su njeni savjeti kako da se izborite s viškom kilograma i izgledate onako kako ste oduvijek željeli.

“Nema neke posebne tajne kada je gubitak kilograma u pitanju. Promijenite način života, ishranu bazirajte na nekoliko različitih dijeta i redovno vježbajte”, kazala je Malacoff.

Kada je riječ o vježbama kazala je da više nekada nije i bolje. Previše vježbi ponekad može otežati napredak.

“Vježbanje me je tjeralo da se osjećam bolje, kao da sam izgubila tonu kalorija, pa bih se nakon treninga prejedala jer kardio vježbe često povećavaju glad što dodatno može otežati vašu odluku da se zdravo hranite”, rekla je Malacoff.

Dodala je kako je dovoljno da vježbate najviše tri do četiri puta sedmično. Osim toga dobar je i trening snage. Ukoliko želite preoblikovati svoje tijelo, podizanje težine je najučinkovitiji put. Zašto? Kada ste u kalorijskom deficitu, podizanje utega pomaže vam da zadržite mišićnu masu dok gubite masnoću.

Morate promijeniti i način prehrane.

“Iako sam godinama izbjegavala da si priznam da me samo vježbanje neće dovesti do savršene linije morala sam se suočiti s tim da ukoliko želim izgubiti težinu moram biti u kalorijskom deficitu. Drugim riječima jesti manje od onog koliko mogu da sagorim kalorija”, kazala je Malacoff i dodala kako morate pratiti svoje obroke i kontrolirati unos kalorija.

Promjena načina ishrane može biti teška. Pogotovo osobama koje vole jesti. Neke osobe čak jedu iz dosade ili da bi potisnuli neka ružna i neugodna osjećanja. Umjesto ove ružne navike bolje vam je da svu negativnu energiju preusmjerite na vježbanje.

Osim toga zdrava prehrana ne mora značiti da se morate odreći baš svega što volite. Savjet je da jede sve ali u umjerenim količinama. Pa umjesto da pojedete cijelu pizzu, pojedite onoliko komada koliko vam je zaista dovoljno.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Klix.ba

Podijelite članak
  • 8
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME