Portal 072info

Za sve one koji ne vole pjegice Uklanjaju ih limun, luk i aloa

Nakupljanje melanina spriječit će kreme na bazi hidrokinona, a pjegice će izbijeliti vitamin C. Pomažu i namirnice iz kuhinje kao što su limun, zeleni čaj i aloa vera.

Pjegice na koži nakupine su tamnog pigmenta melanina, a posljedica su pretjeranog izlaganja UV zrakama. Najčešće se pojavljuju na licu, dekolteu i rukama, a najvidljivije su ljeti, na obrazima i nosu. Posljedica su dugogodišnjeg izlaganja suncu, ali i individualne različite reakcije tijela na sunce, piše Byrdie.

Odabir prave kreme: Prevencija i izbjeljivanje

Najbolja prevencija od pjegica jest izbjegavanje sunca kada je ono najopasnije i redovito korištenje krema sa zaštitnim faktorom. Međutim, ako se one već pojave ublažit će ih serumi i kreme na bazi soje, vitamina C i niacinamida ili nikotinamida. Ti sastojci izbjeljuju tamne mrlje, dok ekstrakt likoricije i hidrokinon sprječavaju nakupljanje melanina.

Prirodna rješenja za pjegice

Osim skupih krema i seruma, pjegice će izbijeliti i limun. Dovoljno ga je prepoloviti i trljati po pjegicama 10 do 15 minuta svaki dan. Kožu nakon toga treba isprati, a tretman je najbolje raditi prije spavanja tako da se koža stigne obnoviti. Limunska kiselina uklonit će mrtve stanice kože i izbijeliti kožu. Prvi rezultati trebali bi se vidjeti nakon mjesec i pol dana, piše Wiki How.

Aloe vera

Slično kao i limun djeluje i aloe vera. Gel ili sok treba nanijeti direktno na pjegice najmanje dva puta na dan. Aloe vera će postupno izbijeliti tamne mrlje i ubrzati obnovu kože. Prvi rezultati trebali bi se vidjeti nakon osam tjedna.

Crveni luk

Crveni luk jednako je učinkovit u ublažavanju pjegica. Treba ga samo prerezati po pola i utrljati na kritične točke. Postupak treba ponoviti jednom na dan tijekom dva mjeseca. Ako se koristi na licu valja pripaziti da ne uđe u oči. Nakon toga kožu treba isprati.

Neobrano mlijeko

Ovaj tradicionalni lijek za kožu bez mrlja odlično uklanja pjegice sa svih dijelova tijela. Dovoljno ga je nanijeti i ostaviti da djeluje nekoliko minuta pa potom isprati.

Zeleni čaj

Osim što ujednačuje ten, zeleni čaj pravi je borac protiv pjegica. Vrećice čaja treba staviti u kipuću vodu na tri do pet minuta i potom izvaditi. Kad se ohlade treba ih istisnuti na vatu i nakon toga vatom istrljati kritične točke. Preporučuje se postupak ponoviti dva puta na dan. To će ubrzati obnovu kože i ublažiti neželjene mrlje.

24sata.hr

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box