ZARAĐIVALA 85 EURA, A ONDA OTKRILA NOVI POSAO: Sve je počelo sasvim slučajno…

Podijelite vijest

Imala je prilično težak i slabo plaćen posao, a nakon što se razboljela više nije mogla raditi. Sasvim slučajno je pokrenula posao koji joj je donio pravo bogatstvo. Nema formalno obrazovanje, ali su ona i suprug uložili mnogo truda…

Britanka Alison Abruneiras 2008. godine radila je kao manikirka.

Zarađivala je oko 85 eura sedmično, a onda ju je rak dojke natjerao da ostavi posao. Kao i mnogi drugi koji se nađu u stisci s novcem, Alison se okrenula kupovini na popularnoj stranici eBay kako bi nešto uštedjela.

“Nisam željela da mi se cijeli život svodi na rak i kemoterapiju. Tako sam otkrila eBay”, kaže Alison.

Kada je za 10 funti kupila spa tretman za noge i sedam dana kasnije prodala ga za 30 funti shvatila je da ovako može i zaraditi. “Zbog toga sam se osjećala dobro”, rekla je 46-godišnja Alison koja priznaje da je prodaja tada postala njezina ovisnost.

Kupila je kozmetičke proizvode u vrijednosti od 3.000 funti i tako počela graditi svoje maloprodajno carstvo “Nail and Beauty Emporium”. U samo šest godina uspjela je stvoriti biznis koji godišnje ostvaruje milion funti prihoda. “Kada pogledam unatrag, nevjerovatno je kako je sve počelo u mojoj sobi za kompjuterom. To je bio težak posao, ali ako sam ja to mogla, onda mogu i drugi. Ne morate imati obrazovanje, ja nemam nikakvu diplomu”, ispričala je.

Nedavno je otvorila i tapas bar pored svog doma u Lincolnu, a njezin suprug pretvorio ga je u jedno od najpopularnijih mjesta u gradu. Priznaje da su “radili kao ludi”, ali na kraju se sav rad i trud isplatio jer im se život u potpunosti promijenio.

Index.hr