Portal 072info

Zašto su neki web preglednici brži od drugih?

Razloga zašto koristimo baš određeni web preglednik je više, ali tek rijetki među nama bit će spremni dugo trpiti one koji su spori. Što utječe na brzinu njihovog rada?

Razloge zašto su pojedini web preglednici brži od drugih možemo podijeliti na dvije skupine: tehničke aspekte i one na koje utječete vi kao korisnik(ca), piše tportal.

Neki aspekti brzine rada vašeg web preglednika odnose se na to kako ga koristite. Evo pregleda najčešćih problema s kojima se možete pozabaviti odmah.

1) Nadogradnje

Općenito govoreći, najnovije izdanje web preglednika trebalo bi biti i najbrže (ali i najsigurnije). Stoga redovno ažurno instalirajte softverske nadogradnje.

2) Dodaci i ekstenzije

Pluginovi, ekstenzije i dodaci mogu učiniti vaš web preglednik znatno korisnijim, ali i usporiti njegov rad. Zato njihov broj držite na nužnom minimumu.

3) Podaci o surfanju webom

Web preglednici prikupljaju ogromnu količinu podataka o tome kako ih koristite. Između ostalog, tu su vaša povijest pregledavanja, internetski kolačići, bilješke o preuzimanju i još štošta, kao i stalno rastuće cache datoteke. Počistite li sve što vam nije potrebno u ovom segmentu moguće je kako će vaš web preglednik prodisati i brže raditi, preporuča Make Use Of.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box