Portal 072info

ZENICA: Pronađena droga i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u 12 slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Evidentirana su četiri krivična djela koja su izvršena na području Policijske uprave I u Zenici (3) i Policijske uprave V u Olovu (1).

Dana 28.04.2016. godine, u ulici Huseina Kulenovića, od strane službenika uniformisane policije zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo marke “Ford”, registarskih oznaka M20-J-145, kojim je upravljao P.A. iz Zenice. Kontrolom je utvrđeno da registarske tablice ne pripadaju kontrolisanom vozilu. Vozilo je prevezeno na parking Policijske uprave I, gdje je uz izdatu potvrdu privremeno oduzeto, te su poduzete aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Dana 28.04.2016. godine, u ulici Fakultetska, službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona izvršili su legitimisanje i pregled lica S.N. iz Zenice, kojom prilikom je kod istog pronađena biljna materija, bruto težine 3,70 grama, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada. 

Dana 28.04.2016. godine, na planini Šehića put, iznad mjesta Starina, od strane lica T.M. iz Starine izvršena su krivična djela “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija” i “Izazivanje opće opasnosti”, upotrebom vatrenog oružja-lovačke puške. Od strane službenika uniformisane policije T.M. je lišen slobode i zadržan u prostorijama za zadržavanje. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

mupzdk.gov.ba

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)