zenica
Foto: Ilustracija
AUTOR: P.D.
DATUM: ruj 17, 2021 @ 19:45
KATEGORIJA: BiH / Izdvojeno / Vijesti
FIXGEHALT

U ovoj godini zabilježena su svega četiri slučaja ugriza pasa lutalica na ulicama Zenice, izjavio je na jučer održanoj konferenciji za medije Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice. 

“Od početka godine službeno su zabilježena svega četiri ujeda i o tome postoje dokumenti. Kada sam preuzeo grad bilo je 2.000-3.000 pasa lutalica na njegovim ulicama. Sada ovi govore kako psi lutalice haraju gradom, a da građani strahuju od pasa! Za period prije mene, što sam naslijedio, morali smo isplatiti 2.810.000 KM odštete za ugrize, čega danas nema”, objasnio je gradonačelnik.

Inače, a što uočavaju i građani, u posljednje vrijeme primijetno je kako se u Zenicu dovoze psi lutalice iz okolnih općina. 

Uprkos i ovakvom neodgovornom ponašanju, pravovremenom reakcijom firme “Happy dogs”, koja je preuzela brigu o azilu i hvatanju napuštenih pasa u Zenici, uspijevaju se skloniti i smjestiti psi lutalice koji se dovlače u grad čelika.

Podsjetimo, prije dolaska Kasumovića na čelo grada na ulicama Zenice bio je veliki broj pasa lutalica zbog čega su građani u strahu hodali svojim gradom.

Kako je i obećao u kampanji prije osvajanja prvog mandata, odmah po dolasku za gradonačelnika Zenice Kasumović je riješio ovaj problem.

LIDER