ZENICA | Vardo: Očekujemo od Uprave da ispuni nalog premijera Novalića

Podijelite vijest

– Pročitali smo da je premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić kazao da niko ne smije u ovom trenutku smanjivati plaće rudarima te da je naložio da se poništi odluka o smanjenju plaća.

Očekujemo od Uprave da to čim prije učini, a onda ćemo vidjeti šta dalje – izjavio je Nijaz Vardo, predsjednik Sindikata rudara, za “Avaz”.

Vardo ističe da je spornu odluku Uprava društva donijela 9. aprila, a da ju je Sindikat zaprimio tek 14. aprila.

ČITAJ JOŠ:  Na zeničkom buvljaku sve po marku, ko nema može i džaba (VIDEO)

– Sve su uradili Sindikatu i rudarima iza leđa. Odluku koju su donijeli 9. aprila nama su dostavili dan nakon isplate plaća, dakle 14. aprila – ogorčen je Vardo.

Nema naznaka da bi Uprava društva mogla poništiti spornu odluku - Avaz, Dnevni avaz, avaz.baNema naznaka da bi Uprava društva mogla poništiti spornu odluku

Napominje da još niko u zeničkom rudniku ne radi te da svi čekaju ishod nakon što se premijer oglasio.

– Ako je istina da će se odluka povući, pokušat ćemo uputiti ljude da rade, a da se sredstva uplate na račun rudarima. Samo, sada treba vidjeti ima li novca ili ne – zaključuje Vardo.

ČITAJ JOŠ:  Saobraćajna nesreća na M-17 u Zenici 

Međutim, zasad nema nikakvih naznaka da bi Uprava društva mogla poništiti spornu odluku, u čijem posjedu je “Avaz”, zbog čega je neizvjesno kada će rudnik u Zenici pokrenuti proizvodnju.

AVAZ – D.PAŠALIĆ


Podijelite vijest