10 kvaliteta koje kod žena traži svaki alfa muškarac

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Alfa muškarci i žene oblikuju svijet. Oni su vođe, trendseteri, problematični slučajevi i inovatori. Međutim, biti alfa osoba ima i svojih loših strana, pogotovo kada je pronalaženje idealnog partnera u pitanju.

Pronalaženje idealne djevojke nikada nije lako, ali za alfa mužjake stvari su još teže. Isto se odnosi i na alfa djevojke.

Prvi korak podrazumijeva da morate da znate šta tražite, a ova lista će vam biti od velike pomoći:

1. Lojalnost

Malo šta je alfa osobama važnije od lojalnosti – one su vođe i očekuju da oni koje vode budu posvećeni i lojalni. Naravno, djevojka alfa muškarca neće biti dio čopora, već kraljica koja će sjediti pored njega. Ipak, on očekuje bezuslovnu lojalnost.

2. Intelekt

Alfa muškarci nisu siledžije. Možda je to bio slučaj davno u prošlosti, ali je sada inteligencija ključna stvar. Da bi neki muškarac bio alfa muškarac potrebno je da bude nevjerovatno inteligentan inače neće imati koga da vodi.

ČITAJ JOŠ:  DNEVNI HOROSKOP 23.02.2015.

3. Strast

Ove muškarce vode strast, želje, potrebe, ciljevi i snovi. I zbog toga im je ponekada teško da pronađu djevojku sa kojom će dijeliti život – vrlo mali broj njih može da ih prati.

4. Vizija

Život sa alfa muškarcem nije lak. Sve je takmičenje. Sve mora da ima svrhu i razlog. Oni streme ka životu kakav može da im bude, ali nekada može biti jako teško pratiti tu viziju.

Nema ničeg opasnijeg od muškarca koji izgubi tu viziju jer sa njom odlazi i smisao njegovog postojanja. Pronađite djevojku koja ima viziju svoje idealne stvarnosti, i kao par nikada nećete skrenuti sa staze.

5. Kontrola

Kontrola je magični sastojak koji snove pretvara u realnost. Alfa muškarce uzbuđuje kontrola više od svega. Zato im je potrebna djevojka koja ima kontrolu nad sobom i svojim životom. Uz malo sreće, možda će imati i kontrolu nad njim, a to im ponekada zaista treba.

ČITAJ JOŠ:  Zašto se vjenčani prsten nosi na četvrtom prstu (prstenjaku)?

6. Misterija

Alfa muškarci vole misteriju, nepoznato i neočekivano. Kada je nešto očekivano, postaje dosadno.

Ukoliko pronađe ženu koja će ga fascinirati, i nastaviti to da radi, nikada je neće ispustiti.

7. Strpljenje

Sa alfa muškarcima nije lako živjeti. Pola vremena provode vodeći bitke sa svijetom, a drugu polovinu sa sobom. To je užasno naporno i jako je teško izaći na kraj sa svim tim borbama, pogotovo ako ste njegova djevojka.

Alfa muškarcima su potrebni strpljivi partneri ukoliko žele da izgrade dugoročnu i stabilnu vezu. Možda će biti potrebno malo vremena da do toga dođe, ali biće vrijedno čekanja.

8. Samopouzdanje

Samopouzdanje je nešto na šta se alfa muškarci oslanjaju. Oni rade šta žele, kada to žele i zato što to žele – zato im je potrebna djevojka koja će raditi isto. Nema ništa neprivlačnije od nesigurne devojke.

ČITAJ JOŠ:  Isović: Semir Osmanagić je obična budaletina! Osmanagić: Feđi Isoviću želim mentalni i duševni progres...

9. Egocentričnost

Alfa muškarcima je teško da budu zaljubljeni jer to od njih zahtjeva nesebičnost koja nije dio njihove ličnosti. Oni su egocentrični većinu vremena i to ih čini srećnima. Međutim, čak ni oni ne mogu da vječno ostanu sami.

I njima je potrebna ljubav. Potrebna im je djevojka koja je podjednako egocentrična i spremna na ljubav.

10. Tvrdoglavost

Tvrdoglavost je glavna crta alfa muškaraca – i potreban im je neko s kim mogu da se takmiče.

Važno je da u vezi postoji pravi odnos između davanja i uzimanja, tvrdoglavosti i razumijevanja.

Alfa muškarcu je potrebna djevojka koja će čvrsto stajati na zemlji, koja će govoriti ono šta misli i raditi stvari onako kako ona misli da treba.

072INFO TV