Američku 16-godišnju košarkašicu zovu ženski Shaq, niko je ne može čuvati

Američku 16-godišnju košarkašicu zovu ženski Shaq, niko je ne može čuvati

Veliku pažnju u američkim medijima zaokupila je Audi Crooks, 16-godišnja košarkašica koja apsolutno dominira u srednjoškolskoj konkurenciji gdje je gotovo niko ne može čuvati na odgovarajući način, piše klix.ba.

Visoka je 190 centimetara i veoma korpulentna u odnosu na ostale igračice koje igraju na poziciji centra, a težina joj ne smeta da bude izuzetno pokretljiva.

Stvara velike probleme rivalkama u reketu, a za ekipu srednje škole Bishop Garrigan bilježi 23,2 poena i 11,9 skokova, uz nevjerovatnu preciznost iz igre od 72 posto.

Ubitačna statistika je doprinijela da se oko “ženskog Shaqa” podigne velika prašina pa su na nju oko bacili koledži koji imaju najbolje košarkaške selekcije u Americi.

Jedan od najlegendarnijih NBA košarkaša Shaquille O’Neal bio je inspiracija za nadimak mlade košarkašice budući da se i popularni Shaq isticao svojom konstitucijom.

“Mislim da je trenutno najdominatnija košarkašica svog uzrasta. Ima mnogo dobrih košarkašica, ali u našoj ligi ne postoji niko ko može da je sačuva jedan na jedan”, rekao je njen trener Brandon Schwab.

Inače, Audi se ne bavi samo košarkom već se takmiči i u atletici i bejzbolu.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE