Portal 072info

A-SDA Zenica o blokadi računa RMU Zenica

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Rudari Zenice ponovo su, po ko zna koji put, izigrani. Ovaj put od vlastite lokalne zajednice i njenog gradonačelnika Fuada Kasumovića – jer blokirati račun, odnosno isplatu plaća rudarima, ravno je blokiranju egzistencije njihovih porodica.

I dok se u industrijsko-tehnološkom sektoru Bosne i Hercegovine rudari tretiraju kao posljednja vrijednosna karika, iako su oni, s ugljem koji iskopavaju, ustvari, energetsko srce države, na njihovim tonama uglja svi drugi profitiraju.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Opravdano se onda postavlja pitanje – da li je to ponestalo novca za providnu kampanju aktuelnog gradonačelnika i za zamagljivanje očiju biračima jeftinim infrastrukturnim projektima u mjesnim zajednicama, pa ga mora administrativno podmirivati blokadom računa i od zeničkih rudara? A množda je opet u pitanju njegov već poznati predizborni trik – blokira račun, pa ga deblokira, i na taj način pokazuje kako je on ‘kralj spasilac’ za koga treba glasati!? I dok naši komorati protestima moraju da se bore za svoj hljeb sa sedam kora, gradonačelnik se u morskim blagodetima odmara za završnu izbornu kampanju.

Krajnje je vrijeme da gradonačelnik Fuad Kasumovićinformiše zeničku javnost – gdje su utrošena sredstva četvorogodišnjeg budžeta, odnosno za koje kapitalne infrastrukturne projekte je utrošio par stotina miliona KM?

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Građani Zenice nisu slijepi da ne bi razlikovali kozmetičkiskupe radove od kapitalnih objekata kojih nigdje nema. A što se tiče radnika i službenika, potpuno je jasno – danas su bez plata rudari, a veće duže vrijeme i radnici i službenici mnogih nekada uzornih javnih i drugih preduzeća. Svi se pitamo – ko je pored rudara, NK ‘Čelik’, JP ‘Zenicatrans’, ZEPS-a i mnogih inih, sljedeći na ‘crnoj listi’ gradonačelnika? 

Zbog toga, dajemo punu podršku našim rudarima – od gradske uprave tražimo da ne dovodi u pitanje njihovu egzistenciju, a od nadležnih organa očekujemo da konačno istraže zašto su propala mnoga javna i druga preduzeća u Zenici, koja sa ovakvim gradonačelnikom sve više podsjeća na ‘grad slučaj’!   

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

                                                                                                            Gradski odbor A-SDA            

Podijelite članak
  • 59
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

GV ZENICA: Vijećnik Isak postavio dva pitanja važna za lokalno stanovništvo

072info.com

Čestitka A-SDA povodom Dana oslobođenja Zenice

072info.com

Politička tribina Stranke demokratske aktivnosti A-SDA u Maglaju

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)