Brzi test s ledom otkriva zdravlje srca: Je li vrijeme za kardiološki pregled

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Iako smo svi svjesni koliko je zdravlje srca ključno za održavanje zdravog života, ponekad nam je potrebna pomoć kako bismo saznali kakvo je stanje našeg srca.

Jednostavan trik može nam pomoći da dobijemo uvid u funkcionisanje našeg srca, a sajt “Bright Side” otkriva da je riječ o jednostavnoj tehnici koja će vam za samo 30 sekundi pružiti uvid u zdravlje vašeg srca.

Prvi korak

Uzmite posudu i sipajte u nju led i hladnu vodu. Što je voda hladnija, to bolje!

Drugi korak

Potopite obje ruke u tu hladnu tečnost i brojite do 30. Ovo će vam pomoći da vidite kako će vaša krv reagovati kada dođe u dodir s ledenom vodom.

Rezultat

Kada izvadite ruke iz vode, primijetit ćete promjenu boje na prstima, a to može otkriti stanje vašeg srca.

Crveni prsti

Ako primijetite da su vaši prsti postali crveni, to je dobar znak. To znači da nemate problema s oksigenacijom krvi i da su vaše srce i cirkulacija uredu.

Blijedi ili tamnoplavi prsti

Međutim, ako primijetite da su prsti postali blijedi ili tamnoplavi, to može ukazivati na probleme s cirkulacijom krvi. Moguće je da imate nizak nivo kisika u krvi, što može biti povezano s problemima u cirkulaciji i srcu. U tom slučaju, možete pokušati zagrijati ili masirati ruke kako biste povratili normalnu boju. Ako se boja ne promjeni brzo, preporučuje se da se konsultujete sa ljekarom.