Portal 072info

Čak trećina Amerikanaca mašta o seksualno otvorenoj vezi

Screenshot 9 267
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Najčešća maštarija zauzetih jeste da budu u seksualno otvorenoj vezi, odnosno da uz stalnog partnera mogu imati i druge “seks izlete”, pokazala je nova američka studija. U istraživanju je učestvovalo 822 Amerikanca koji su u to vrijeme bili u monogamnim vezama. Odgovarali su na pitanja o njihovom karakteru, seksualnim maštarijama i namjerama da djeluju prema njima.

Prema rezultatima studije, čak trećina Amerikanaca u monogamnim vezama mašta o seksualno otvorenoj vezi. Od te trećine, većina želi ostvariti svoju želju. No, mnogi se pitaju funkcionišu li zapravo otvorene veze?

Rezultati ranije studije pokazali su da je 32,6 posto učesnika reklo da je dio seksualno otvorene veze dio njihove omiljene seksualne fantazije svih vremena. Još je iznenađujuće da je od te trećine 80 posto reklo da želi u budućnosti realizirati svoju maštu.

“Internet i TV populariziraju ovakve odnose, a ljude oni sve više intrigiraju”, kazala je doktorica Morse.

Službena definicija poliamorije je održavanje intimnih odnosa s više od jednog partnera, uz znanje i pristanak svih partnera. Od poligamije se razlikuje što odnos s trećim partnerima ne uključuje brak.

Iako je, kažu stručnjaci, vjernost jednako teška i muškarcima i ženama, Louise Van Der Velde, savjetnica za veze sa Harley Streeta, smatra da je uvođenje treće osobe u intimni život bračnog para ključ dugotrajne veze.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Klix

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 7
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME