Portal 072info

Čola, Džinović, Bekvalac… zabrinuti za sigurnost svoje djece, evo i zašto

Screenshot 5 788
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Maloljetne kćerke poznatih – pjevača Harisa Džinovića, Nataše Bekvalac, Zdravka Čolića, kao i TV voditeljice Dušice Jakovljević, našle su se na udaru cyber kriminala, zbog čega su poznati odmah reagovali! Naime, javnosti nepoznata osoba otvorila je na Instagramu profil gdje je svakodnevno objavljivala fotografije maloljetne djece poznatih ličnosti, a da sve bude gore – objave su propraćene zabrinjavajućim opisima: gdje tačno izlaze i koliko često, gdje stanuju, u koju školu idu, s kim se druže…

Među prvima “na meti” bila je kćerka voditeljke Dušice Jakovljević, koju je šokiralo kada je vidjela objelodanjene informacije o svom djetetu – koju školu pohađa i gdje živi.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Podaci i o simpatijama

– Kćerka mi je pokazala šta su objavili! Prvo sam pomislila da je profil privatan i da je napravio neko iz njihovog društva kao zajednički. Šokirala sam se kada sam videla da je nekom palo na pamet da krade slike maloletnog deteta i kači na javni profil, uz opis kretanja i mesta stanovanja. Bukvalno je napravljen tutorijal kako da se dođe do mog deteta – šokirana je Dušica.

– Reagovala sam odmah, poslala sam im poruku, nakon čega su uklonili profil. Kćerka mi je rekla da se radi o deci. Kolektivna nezainteresovanost za ovakve stvari može nekog jako skupo da košta, moje dete, ali i svu ostalu decu. Nismo svesni koliko su Instagram i društvene mreže plodno tlo za kriminalne veze i radnje. Ti koji su to objavili nesvesno sebe dovode u situaciju da budu saučesnici nekog, daleko bilo, kriminalnog dela, piše Pink.rs.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nije bila pošteđena ni kćerka Nataše Bekvalac, ispod čije su fotke objavili ime njene simpatije, informaciju o tome gdje živi, što je natjeralo pjevačicu da odmah reaguje.

Čola bez komentara

– Reagovali smo odmah, čim smo dobili informaciju da je fotografija objavljena, u pitanju su klinci, ugasili su stranicu. Nećemo ih krivično goniti – poručila je Bekvalac preko PR-a Tatjane Mrkić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Melina Džinović nije željela da komentariše novonastalu situaciju.

– Ne bih komentarisala ništa vezano za svoju djecu niti ih izlagala novinskim natpisima – kratko je izjavila Harisova žena, dok se Zdravko Čolić nije oglašavao ovim povodom.

Kako su poznati roditelji brzo reagovali i tražili skidanje fotografija njihove djece i spornih informacija, osnivač je, očigledno uplašen za posljedice koje može da ima, brzo ugasio stranicu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Odeljenje za visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštva u Beogradu trebalo bi da sprovede izviđajne radnje u smislu eventualnog postojanja nekog krivičnog dela. Eventualno se može govoriti o proganjanju jer se postavlja pitanje odakle nekom saznanje ko se gde kreće i još te podatke javno iznosi. Kazne se mogu kretati u rasponu od nekoliko meseci pa i do pet godina zatvora, u zavisnosti od toga da li bi tužilaštvo prepoznalo ove radnje kao elemente nekog krivičnog dela – rekao je ovim povodom advokat Ivan Simić.


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 2
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME