Da li ste među njima: Šest ‘najsretnijih’ zanimanja

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Analiza Guardiana donosi nam listu “najsretnijih zanimanja”. Naime, oni su od devet istraživanja o povezanosti sreće i određene profesije, izabrali ona zanimanja koja se pojavljuju najviše.

Da li ste među njima: Deset profesija s najvećom stopom samoubistva

Kako bi otkrili što neki posao čini sretnim, razgovarali su s radnicima koji se bave najsretnijim poslovima na svijetu.

Inženjeri

Pojavljuju se u šest od devet istraživanja: “Moja uloga zahtijeva visoku razinu preciznosti i pozornosti usmjerene prema tehničkim detaljima”, rekla je i dodala kako se iz dana u dan pojavljuje nešto drukčije i uzbudljivo za rad.

ČITAJ JOŠ:  DEJANA TALK SHOW: Kako prepoznati diselekciju saznajte u subotu?! Nedjelja rezervisana za naizgled obične ljude sa klasičnim profesijama

Učitelji

Pojavljuju se u pet od devet istraživanja, a Kathryn Bowers, učiteljica djece s autizmom, objasnila je kako ne postoji ništa ljepše od gledanja napretka koji djeca postižu.

Medicinske sestre

Pojavljuju se u pet od devet istraživanja, a sestra Joanne Upton objasnila je da je sretnom čini trenutak u kojem shvati da je postiglapozitivan učinak kod pacijenta.

Vrtlari 

Vrtlari su se pojavili u tri istraživanja, a Susie Atterbury kaže da je zadovoljna svojim poslom jer radi na otvorenom, u prirodi.

ČITAJ JOŠ:  DNEVNI HOROSKOP 28.08.2014

Građevinski radnici

Pojavljuju se tri puta, a Paul Findlay uživa promatrati fizičke rezultate svog rada. Sviđa mu se ideja da će se za 20 godina moći provestiispred neke kuće i reći “ja sam to gradio”.

Lični pomoćnici 

Pojavili su se u tri od devet istraživanja, a Meaghan Kerr je objasnila da ima uvid u sve aspekte rada organizacije što znači da može vidjeti “veliku sliku”. Svojim radom omogućuje šefu da obavi više posla u jednom danu. 

ČITAJ JOŠ:  Ova mama kraljica je nadmašila sve: Pogledajte kako na turniru bodri sina!

Radiosarajevo.ba

GODISNJICA
MARKETING