Da li ste u opasnosti od tužbe ako ste gledali piratsku verziju filma Toma?

6BC57A74 1459 40E5 A217 5CB78D654804
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

U Beogradu je danas uhapšena jedna osoba za koju se smatra da je glavna osumnjičena za dijeljenje pitratskog linka filma “Toma” na društvenim mrežama prethodnih dana.

Advokat Dušan Stojković, koji se bavi autorskim pravim odgovorio je na pitanje  da li su svi oni koji su u prethodna dva dana dijelili link ka piratskoj verziji filma, ali i oni koji su na taj način film samo pogledali, zgriješili u očima zakona?

ČITAJ JOŠ:  Joksimović i Bjelogrlić: Gledajte "Tomu" u bioskopima, piraterija je krađa

“Mislim da su svi oni koji su gledali taj film znali da film gledaju bez ovlaštenja nosioca prava, besplatno, i da krše autorska prava. To važi i za ljude koji su to šerovali na društvenim mrežama. Oni su namjerno izvršili povredu autorskih prava” – rekao je  advokat Stojković za Blic.

“Naravno, teško je povjerovati da bi se tužilaštvo uopšte upuštalo u procesuiranje svih osoba koje su gledale piratsku verziju filma, što se ne bi moglo reći za sve one koje su masovno i organizovano dijelili link ogromnom broju osoba na društvenim mrežama.” rekao je advokat.

ČITAJ JOŠ:  ŽELITE LAJKOVE: Otkrij najbolje vrijeme za novu fotku, status...

Producenti filma “Toma”, Željko Joksimović i Dragan Bjelogrlić, oglasili su se ovim povodom.

“Piraterija je nepoštovanje djela. Piraterija je krađa. Piraterija nema dušu. Svaki kadar, svaka kompozicija u filmu “Toma” snimljena je tako da se u njoj uživa na velikom platnu i svim pogodnostima koje nude današnji bioskopi. I upravo tu emociju nikada ne možete doživjeti na monitorima kompjutera ili telefona. Ipak, veoma nas raduje činjenica da i pored nelegalnog dijeljenja filma publika i dalje u velikom broju odlazi u bioskop i na pravi način doživljava priču o Tomi – poručili su Joksimović i Bjelogrlić.

ČITAJ JOŠ:  Pripazite na zdravlje: Ljekari istakli koje se bolesti najčešće javljaju u jesen i zimu
GODISNJICA
MARKETING