Portal 072info

Dame, oprez:”‘Dobri momci’ uopšte nisu tako dobri”

Uprkos tome što muškarci u “zoni prijateljstva” često djeluju ljubazno, brižno i osjetljivo, psiholozi upozoravaju da mogu da imaju skrivene namjere. Doktor Skot Kaufman, profesor sa Psihološkog centra na Univerzitetu u Pensilvaniji, navodi da tzv “dobri momci” često imaju osjećaj prava na pripadnicu ljepšeg spola kojoj se udvaraju i da je često riječ o prikrivenim narcisima.

“Mnogi dobri momci koji se žale na ‘zonu prijateljstva’ zapravo nisu tako fini. Oni razmišljaju ovako: ‘Prijatelji smo. Zašto ne želi da spava sa mnom?’, što nije lijepo od njih”, kaže Kaufman. “Naravno, uvijek ima izuzetaka, vrlo stidljivih muškaraca koji nisu manipulativni već se plaše izražavanja svojih želja. Veliki broj njih ne kaže ništa, već čekaju da se stvari dogode same od sebe”, dodaje psiholog.

Kaufman muškarcima u “zoni prijateljstva” preporučuje da skupe hrabrost i iskreno iskažu svoja osjećanja. Štaviše, brojna istraživanja pokazuju da većina partnera u vezama prvo nisu bili prijatelji, što znači da je najbolje izbjegavati prijateljstvo ukoliko želite da vam osjećanja budu uzvraćena.

nezavisne.com

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box