Evo šta samo jedna čaša piva radi vašem organizmu

Koliko često konzumirate pivo?

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Pivo možda i nije najomiljenije piće pripadnica ljepšeg pola, ali nedavne studije su pokazale da je veoma dobro za zdravlje i ljepotu žene. Naročito tamno, koje ima pun ukus. Naravno, to podrazumijeva čašu ili dvije dnevno, piše “Source“.

Studija o blagodetima ovog pića objavljena je u američkom medicinskom žurnalu, a naučnici tvrde da pivo doprinosi jačanju kostiju jer sadrži značajne količine biorazgradivog silicijuma, koji je jedan od značajnih elemenata u izgradnji kostiju.

Umjereno konzumiranje piva preporučuje se naročito ženama u menopauzi, zbog osteoporoze. Takođe, istraživači su zaključili da je zbog osnovnog sastojka hmelja, bogat izvor humola koji imaju važnu ulogu u sprječavanju raznih vrsta upala.

Crno pivo je “ljekovitije” jer ima više hranljivih sastojaka od svijetlog, kao i brojna blagotvorna dejstva na zdravlje: smanjuje loš holesterol, štiti od kardiovaskularnih bolesti, podstiče rad crijeva, proljepšava kožu i jača imunitet. Odavno je poznato, a sada i naučno dokazano da je kosa ljepša i sjajnija kada se opere pivom, a popularno piće je i odličan izvor gvožđa.