Facebook i dalje najpopularnija društvena mreža među tinejdžerima

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Studija Pew Research Centra je pokazala da je Facebook najvažnija društvena mreža za tinejdžere između 13 i 17 godina. Na drugom mjestu je Instagram kojeg koristi 52 posto tinejdžera, a zatim Snapchat koji koristi 41 posto.

Twitter i Google+ dijele četvrto mjesto s 33 posto. Slijede ih Vine s 24 posto, Tumblr 14 posto, dok ostale mreže koristi 11 posto tinejdžera, piše Telegram.

Prvo mjesto Facebooka je odlična vijest za ovu društvenu mrežu za koji se nedavno tvrdilo da gubi mlađu publiku, što je Mark Zuckerberg zanijekao.

ČITAJ JOŠ:  Zdravim navikama protiv moždanog udara

Istraživanje Pewa je pokazalo da je Facebook i najčešće korištena mreža koju je 41 posto ispitanika odabralo kao platformu koju najučestalije koriste. Upravo se u ovoj kategoriji kristaliziraju nedoumice oko visoke pozicije Google+ jer ga tek 5 posto tinejdžera koristi učestalo.

“Jedan od razloga za visoku poziciju Google+a u šest najkorištenijih platformi jest da korisnici, vjerojatno za potrebe škole, imaju otvoreni Gmail račun i druge Googleove alate”, rekla je Amanda Lenhart, glavna autorica istraživanja.

Naime, Google je ranije kao uvjet za otvaranje svojih usluga poput Gmail računa tražio otvaranje i Google+a, ali je s tom praksom prestao prošle jeseni. Međutim, Google+ je i dalje potreban za komentiranje videa na Youtubeu.

ČITAJ JOŠ:  Drama na nastupu: Rada Manojlović pala na bini, stigla Hitna pomoć

Ukupno gledajući, istraživanje je pokazalo da se tinejdžeri ne drže jedne mreže, njih 71 posto je odgovorilo da koristi više društvenih mreža.

Pew je za potrebe studije anketirao 1060 tinejdžera o njihovim online navikama.

072INFO TV