Gdje putuju zaljubljeni parovi: 10 najromantičnijih gradova na svijetu (FOTO)

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Glasovi ispitanika su pokazali ono što se i pretpostavljalo, a to je da je Pariz apsolutni pobjednik

Portal WhichBudget.com napravio je anketu kojoj je cilj bio izdvojiti najromantičnije gradove na svijetu. Glasovi ispitanika su pokazali ono što se i pretpostavljalo, a to je da je Pariz apsolutni pobjednik.

Francuski grad ljubavi popeo se na vrh ankete sa 35% ukupnih glasova. Ialijanski gradovi Venecija i Rim zauzeli su drugo i treće mjesto sa 15% i 6% glasova. Međutim, Pariz je bio jedini francuski grad naveden u anketi. Prema Whichbudgetu, Italija ima daleko najviše romantičnih destinacija sa čak šest gradova koji su sudjelovali u glasanju – Rim, Venecija, Firenca, Verona, Napulj i Sienna.

Španija je na drugom mjestu s dva grada za koje se glasalo – Barcelona i Sevilla. Škotski grad Edinburgh i engleski Oxford, koji je poznat po svojim sanjivim tornjevima, završili su na 7. i 8. mjestu.

Ono što je najzanimljivije je to što je i glavni grad Litve, Vilnius, među top 10. Zadivljujuće kamene ulice, topli i skriveni kafići i bogata arhitektura nude ljubavnicima savršeno mjesto za romantični bijeg.

1. Paris (35%)
2. Venecija (15%)
3. Rim (6%)
4. Barcelona (4%)
5. Prag (3%)
6. Firenca (3%)
7. Oxford (2%)
8. Edinburgh (2%)
9. Beč (2%)
10. Vilnius (2%)

GODISNJICA
MARKETING