Istraživanja otkrivaju: Zašto neki muškarci ne žele seks sa svojim devojkama?

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Iako vlada mišljenje da su muškarci uvijek zainteresovani za seks, u stvarnosti stvari drugačije stoje. Veliki broj muškaraca ima nizak libido. Na smanjenu želju za seksom ne samo da utiče psiha nego i hormoni.

Na osnovu istraživanja u kojem su ispitivani razlozi na osnovu kojih su muškarci prestali da imaju odnose, došlo se do sljedećih rezultata:

Nemogućnost postizanja erekcije

30 % ispitanih muškaraca je navelo kao razlog erektilnu disfunkciju, dok je 39 % ispitanih žena navelo isti razlog zašto njihovi partneri nemaju odnose s njima.

ČITAJ JOŠ:  Ljudi su šokirani dokumentarcem o Paris Hilton: 20 godina pretvaranja da je 'glupa plavuša'

Prerana ejakulacija

16 % muškaraca i 20 % žena prijavilo je kao razlog preranu ejakulaciju. Ono što može da izazove preranu ejakulaciju jeste depresija, hormonski poremećaji ili pak povreda.

Odložena ejakulacija ili potpuna nemogućnost ejakulacije

15 % muškaraca navelo je to kao razlog, a čak 27 % žena je potvrdilo.

Što se tiče psiholoških faktora koji utiču na ovaj problem čak 34 % muškaraca navelo je depresiju kao razlog, a 57 % žena navelo je isti razlog za svoje partnere.

ČITAJ JOŠ:  Koji pokloni su idealni za horoskopske znakove

Neki lijekovi smanjuju libido izjavilo je 21 % muškaraca i 26 % žena. Samo 1 % muškaraca kao razlog je navelo svoju homoseksualnost a 2 % žena potvrdilo. Preveliku zauzetost poslom kao razlog, navelo je samo 6 % muškaraca, a 18 % žena smatra da su njihovi partneri prezauzeti da bi imali polne odnose.

b92.net

GODISNJICA
MARKETING