Iz ovog hercegovačkog sela potječe Zdravko Čolić: ‘Jednom je bio tu i raspitivao se…’

Iz ovog hercegovačkog sela potječe Zdravko Čolić: ‘Jednom je bio tu i raspitivao se…’

Zdravko Čolić je prodao je porodičnu kuću u Beogradu, i to za više od milion eura. Pjevač je brzo našao kupca za nekretninu, ali gdje mu je novi dom, trenutno nije poznato.

Velika balkanska zvijezda, koji je živjela u Sarajevu gdje je i rođen, jedno vrijeme čak i u Zagrebu, skrasio se u glavnom gradu Srbije. A ono što malo ko zna je to da je Zdravko, zajedno sa svojim bratom, vlasnik i porodične kuće u selu Vlahovići u Hercegovini.

Na kući su još originalna vrata, katanac, krov se skoro urušio, ali još ponosno prkosi vremenu, vjetru, kiši i čuva glasove prošlosti.

Milivoje Čolić, pjevačev rođak, je za Kurir ispričao ono što je i on čuo od starijih. Zdravko je jednom bio u selu otkako se rodio, zajedno s bratom prije desetak godina i raspitivao se o svojim korijenima.

‘Evo, ovo je kuća. Tu je rođen Vlade. Ovo je, vidi se, turska gradnja. Knez sela je bio u ovoj kući. Čola ti je od te porodice, od posljednjeg kneza iz sela, Čolići su bili kneževi (upravljali selom, p.a). Knezovi su bili, gdje su bili Turci. Ulazilo se s gornje strane, dolje je bila stoka, gore je čeljad spavala. Šćepan je bio zadnji knez Čolića, to je Zdravkov pradjed. Čola ti ovdje nije rođen, on je jednom došao, bio prije deset godina s bratom. Djed mu se iselio u Topolovac, a Vlado, njegov otac, bio je u Sarajevu u policiji. Po meni, nisam ni siguran da Zdravko vjeruje da je odavde’, kroz osmijeh priča Milivoje.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica