Javio se Muderis / Kaže da je “ilahija za Bakira i SDA” snimljena samo za internu upotrebu, te traži da se obriše video

muderris
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Nakon što su dvojica mladića Abdusamed Šljivar, pomoćnik je glavnog imama MIZ Kiseljak, svršenik je Gazi Husrev-begove medrese i Faris Berbić je sin imama džamije na Gromiljaku kod Kiseljaka izveli “ilahiju za Bakira i SDA”, snimak je ubrzo postao viralan. 

PRESS je prvi objavio snimak, pa su prve poruke sa molbama i zahtjevima za uklanjanje došle odmah ujutro.

Nakon što su se javile same zvijezde ovog videa, javio se i kao vrhovni autoritet Nezim Halilović Mudderis.

ČITAJ JOŠ:  Počeli radovi na sanaciji ulice Aleja Šehida

– Poštovani, molim vas da uklonite video-klip dvojice mladića, koji uče “Glasajte za Bakira!”, jer je isti snimljen samo za internu upotrebu”, stoji u poruci. 

Zanimljivo je da sam Muderris svojom porukom potvrđuje da momci “uče”, a umjesto da isto osudi, moli da se video ukloni, vjerovatno nekon što se uvidjelo da je isto izazvalo gnjev naroda prema onome što je očita zloupotreba vjere, po ko zna koji put i to od strane SDA, ali i što je još gore od strane onih koji predstavljaju najdirektnije Islamsku zajednicu.

ČITAJ JOŠ:  Muderris stao u odbranu Sebijine diplome: Hanuma Izetbegović ostat će nedostižna veličina za gmizavce i potvarače

PRESS

GODISNJICA
MARKETING