Jedan cvijet ili čitav buket nepogrešiv je znak pažnje

Kombinacijama cvijeća i boja uljepšajte dom ili radni prostor

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Poklanjamo li jedan cvijet ili čitav buket, to je znak pažnje bez obzira da li se radi o izražavanju zahvalnosti, vjernosti ili ljubavi. Za sve lijepe trenutke, preporučuje se neparan broj cvjetova, različitih kombinacija i veselih boja. Tradicionalni buketi ruža iste boje, uvijek su traženi. Crvene se i dalje poklanjaju kao znak ljubavi i vjernosti bliskim osobama. Roze su simbol nježnosti i pažnje,  a bijela prijateljstva. Paleta boja i cvjetova otvara toliko mogućnosti, da ih je šteta ograničavati pravilima. O buketima i cvjetnim aranžmanima razgovarali smo sa Selmom Jetulahović,  iz salon cvijeća Vjetrenjača i saznali da se u Sarajevu cvijeće redovno kupuje.

– Brojne su prilike zbog kojih se naručuju ovi lijepi i mirisni pokloni, te u skladu sa povodom imamo različite bukete, pojašnjava Selma za portal Faktor.ba.

– Neutralne boje poželjne su u prilikama za izražavanje zahvalnosti. Tada je najbolje kombinovati različitie cvjetove: ruža, gerbera, astromerija, ili  ljiljan i ruže. Za jednu takvu priliku nećete pogriješiti ako uzmete bijelu i bež ružu, uz žuti i oranž gerber sa bijelom kalom u zelenoj dekoraciji. Idealan primjer usklađenosti boja i cvjetova, koje sa ukrasnim leptirom mogu koristiti u različitim prilikama, od izražavanja zahvalnosti do čestitanja rođendana.

– Buket je dobro prilagoditi ambijentu. Livadsko, poljsko cvijeće, lepršava je varijanta koja krasi svaki dom.

– Za kancelarijsku varijantu preporučljive se vedrije nijanse, da u prostoru razbiju monotoniju.