Kako odjećom sakriti stomak: Bez obzira na višak, ovi komadi će vam stajati kao saliveni

Kako odjećom sakriti stomak: Bez obzira na višak, ovi komadi će vam stajati kao saliveni

Ono što nosimo itekako može utjecati na našu figuru. Određena odjeća može nas, recimo, proširiti u kukovima, izdužiti nam noge i slično. Stvari koje nosimo na sebi vizuelno mogu odati drugačiji utisak o nama.

Osobe koje se bore s viškom kilograma, posebno salom u predjelu stomaka, znaju koliko zamorna može biti potraga za odjećom koja će to prikriti i samim tim učiniti da se osjećamo bolje, piše Ona.rs.

Svaki čovjek je priča za sebe i tipovi tijela se razlikuju od osobe do osobe, pa zato naredni put kada idete u kupovinu, obratite pažnju na koje stvari ćete dati novac.

Naravno, najvažnije je da pravilnom ishranom i fizičkom aktivnošću svoju figuru dovedete u stanje koje, prije svega, podrazumijeva zdravlje, a dotad, tu je nekoliko korisnih savjeta.

Majice s peplum porubom ili s karnerima

Ovo su majice koje na polovini, više kod vašeg visokog struka, imaju porub odnosno kao da razdvaja majicu. Ovakve vrste majice će da vas stisnu u gornjem dijelu, dok će samo da “pada” ka donjem dijelu trupa. Ne bi bilo loše da i rukavi imaju volane.

Majice s peplum porubom - Avaz

Majice s peplum porubom. Facebook

Košulje ili haljine s vertikalnim linijama

Za razliku od horizontalnih linija koje mogu da prošire tijelo, vertikalne imaju suprotan efekt: s njima možete da izgledate vitkije. Noseći ovakav dezen, nećete morati previše da mislite o stomačiću.

Noseći ovakav dezen, nećete morati previše da mislite o stomačiću - Avaz

Noseći ovakav dezen, nećete morati previše da mislite o stomačiću. Instagram

Plisirana suknja

Opća je pretpostavka da ljudi sa stomačićem ne mogu da nose suknje, ali je to potpuno suludo. Pokušajte da uparite obične majice ili košulje A-kroja sa plisiranim suknjama i vidjet ćete razlike

.Ove suknje počinju tačno na vrhu pupka i idealne su za one sa stomačićem.

Idealan kroj - Avaz

Idealan kroj. Fashion.hr

Haljine tamne boje

Nošenje tamnih haljina za skrivanje stomaka uvijek će raditi posao. Dopala vam se jedna tamna haljina, ali niste sigurni da li ide uz vašu figuru? Znajte da će crna ili tamna haljina super ići uz vas jer će pokriti višak koji imate na stomačiću.

Crna je uvijek dobar izbor - Avaz

Crna je uvijek dobar izbor. Instagram

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE