Koja boja odgovara vašem horoskopskom znaku?

Saznaj kojim bojama mora da bude okružen tvoj horoskopski znak.
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Ovan

Prvi znak često voli crvenu boju koja ističe njihovu ličnost. Vrlo često se ponašaju ekstremno i zato biraju i crnu boju. Crvena boja ne samo da dobro stoji Ovnu, ali i pozitivno utiče na zdravlje. Ima sposobnost stimulisanja cirkulacije krvi i pomaže da se spriječi manjak gvožđa. Korisno je u domu imati crvenu boju i crnu, ali u manjoj količni, jer su to boje koje imaju pozitivan učinak na Vas. Crvena može izazvati mješovita osjećanja i problem sa energijom. Ponekad može donijeti sreću kao zelena boja znaku Djevice. Postoji posebna veza s ove dvije boje koje Vas mogu duhovno u potpunosti napuniti energijom.

Bik

Na osobe rođene u znaku Bika dve boje imaju zaista velik uticaj: vatreno crvena i ružičasta koja ih može smiriti. Vatreno crvena je boja ljubavi koja na Bika djeluje kroz život. Bikovi imaju osjećaj da moraju uvijek da budu aktivni, ali i oni se moraju nekada opustiti, a za to je dobra ružičasta boja. Jedna boja sugeriše strast i snagu, dok druga lakoću i slobodu. Biku su potrebne obije, zato nije problem ako su obije boje istovremeno u njegovom životu pa čak i u odjevanju, piše “Kolektiv“.

Blizanci

Blizancima pristaju smeđa i žuta boja. Smeđa izražava njihovu jednostavnost i ljubav prema prirodi, ali pokazuje i stranu karaktera sklonu tajnama. Osobe rođene u znaku Blizanaca vole lijep namještaj od drveta, naročito im se sviđa kada osjećaju miris obrađenog drveta. Žuta boja je prisutna radi kontrasta jer kada nema žute oko njih, tada potisnu zabavnu i veselu stranu svoje ličnosti. Smeđa pruža mir i povjerenje, dok žuta daje slobodu i dinamičnost.

Rak

Raku pristaje plava boja, ali se može identifikovati i sa sivom bojom. Dobro je kada je u blizini prisutna plava boja jer ona djeluje umirujuće na njih. Rakovima će uvijek biti važan njihov dom u kom mogu da se osjećaju sigurno. Spoljne vrijednosti takođe ističe plava, tako da se ova boja može koristiti prilikom nošenja odjeće. Siva ih čini ozbiljnim i odlučnim, zato je korisna kada se ide na razgovor za posao. Raku može pomoći i ljekovito djelovati plavo okruženje kod ozbiljnih prehlada ili drugih nevolja čak i kod problema sa želucem može biti efikasna terapija kada su okruženi samo plavom bojom.

Lav

Narandžasta i njene nijanse su boje Lava. Zapravo vole svaku žutu nijansu, ali može biti i boja magente. Žuta je ta koja najbolje ističe karakter. Žuta ili narandžasta boja pozitivno utiču ako su u lošem raspoloženju. Nosite odjeću tih boja i u dom ih unesite. Naravno to ne znači da morate obojiti zidove, samo je dobro ako imate npr. sliku zalaska sunca narandžaste boje na zidu. Magenta je isto važna. Ako ništa drugo, tepih te boje Vam daje snagu i podršku. Može imati i terapeutske učinke, pogotovo ako imate nizak krvni pritisak.

Djevica

Vaše boje su bijela i zelena. Obije boje predstavljaju ono šta volite. Zelena predstavlja prirodnu čistoću, dok bijela odražava red i disciplinu koja je u Vama. Ako ste okruženi tim bojama, sigurno ćete dati najviše od sebe i Vaše samopouzdanje će biti stabilno što je vrlo važno za osobe rođene u znaku Djevice. Bijela i zelena boja se mogu kombinovati i tada će se najbolje istaći Vaše dobre osobine. Zelena je povoljna za romantični izlazak ili poslovni sastanak, a za intervju za posao kao odjevna kombinacija je bolja bijela. Ljekovito svojstvo ima zelena jer bijela djeluje previše higijenski, dok zelena daje energiju čak i kada ste prehlađeni. Zelena boja može Vam donijeti više sreće jer je u mnogim kulturama ona simbol sreće.

Vaga

Nijanse plave i tamno zelena boje Vam pristaju. Tirkizno plava jako pomaže ako je imate u kući. Tu boju birajte za pločice jer mjesto gdje boja dominira će sigurno biti prostor gdje ćete pronaći duševni mir. Oblačite nijanse plave. Vi volite plave klasične farmerke i ako možete, obucite i jaknu od džinsa s njima. Osjećate se slobodno i u odjeći koje su nekada nosili kauboji u Americi. I zelena i plava imaju ljekovito dejstvo na Vas. Plava djeluje osvježavajuće, a zelena daje poseban mir koji može smiriti čak i napad astme.

Škorpija

Boja rubina i ljubičasta su Vaše boje uz pomoć kojih ste sposobni da date sve od sebe. Obije boje mogu biti na Vama kao nakit, a mogu biti i blizu Vas jer je dobro ako su te boje uvijek zastupljene u Vašem domu. Obije izražavaju strast, potrebu za savršenstvom i predstavljaju želje, ali takođe pokazuju svu nepredvidljivost ovog znaka. Ljubičasta ukazuje na ljepotu, a rubin crvena na strast ili čak borbenost. Ako želite, odjećom tih boja možete iznenaditi nekoga ili čak zavesti ako je potrebno. Ljubičasta utiče kao lijek na Vas i ima sposobnost ublažavanja bolova u zglobovima, glavoboljama pa čak može i da umanji migrene.

Strijelac

Osobama rođenim u znaku Strijelca pristaje više boja, ali zelena i crvena su idealne za njih. Oni su vrlo fleksibilni u smislu boja, čak vole i šarenilo, ali nikada ne pretjeruju. To nije slučajnost jer ovaj znak gleda na budućnost na temelju boja tj. lako prihvataju raznolikost svijeta. Ako želite da iznenadite osobe u Vašem okruženju, dame bi trebalo da obuku crveni kostim, a gospoda smeđe odijelo. Važno je da u Vašem okruženju ima zelene i crvene, ali i prirodne boje drveta, što je jedan od elemenata u znaku Strijelca. U terapiji bojama se takođe može uticati na raspoloženje bojama drveta ili čak bojom zalazećeg ili izlazećeg sunca. Oba simbola i boje su od velike važnosti Strijelcu. Možda i najdjelotvornija tehnika za osobe rođene u ovom znaku za izlečenje je putem terapije bojama.

Jarac

Tamne nijanse najviše pristaju njima pa čak i crna. Ipak za znak Jarca je tipična veselost, ali uz tamne boje potrebne su i svijetlije kao žuta. Ličnost ljudi rođenih u ovom znaku ima puno suprotnosti i skloni su depresiji i baš zato moraju biti u stanju da se isključe i opuste. Vašu individualnost zaista odražava crna boja, ali ako želite iznenaditi okolinu, tada pokažite Vašu nasmijanu i ljubaznu stranu veselim bojama. I sami ćete se uvjeriti da komunikacija bojama pomaže da se osjećate jako dobro u Vašoj koži. Ljekovito djelovanje na Vas imaju zimske slike ili zimske šetnje, dok boje mogu biti i žuta i zelena. Tamnije boje Vam odgovaraju, ali nemaju terapijski učinak.

Vodolija

Osobama rođenim u znaku Vodolije pristaju boje kraljevske plave i smaragdno zelene. Obije boje označavaju duhovno ispunjenje. Dobro je ako kod kuće imate svoj lični postor gdje je vitraž u tim bojama i koji je uvijek vidljiv da Vas može smirivati. Boja smaragda može biti prisutna u obliku nakita ili komada odjeće koji nosite. Kraljevska plava neka bude uključena prema okolini jer tako možete izraziti Vaše namjere, dostojanstvo i jasan stav putem odjeće koju imate na sebi. Smaragdna boja ima najbolji terapeutski učinak na Vas jer baš ova terapija daje mir, ali može pomoći ako Vas boli želudac ili čak u ozbiljnijem slučaju prehlade.

Riba

Znaku Ribe pristaje boja indigo i tamno zelena. Obije boje pozitivno djeluju i imaju učinkovit uticaj na njih. Jako lijepo će Vam pristajati ako obučete bilo koji tamnozeleni komad odjeće koji se može kombinovati s indigo plavom. Plava je pogodna za razgovor za posao ili intervju, dok nijanse zelene pomažu na polju ljubavi i čine Vas zavodljivim. Dobro je ako imate obije boje u svom domu, to može biti ili zavjesa ili jastuk, ali sigurno će pomoći u smirivanju jer imaju vam povećavaju energiju. Za terapiju bojama se predlaže boravak u zimzelenoj šumi gdje možete malo prošetati i ostaviti iza sebe teške bolesti. Borova šuma je jednako dobra za Vas kao i voda.

cafe.ba

GODISNJICA
MARKETING