Muderris prozvao TV Sarajevo zbog reklamiranja pekare Manja: Trojka nas ponižava!

Objavljeno:

Legendarni komandant 4. muslimanske slavne brigade Armije RBiH, imam Nezim ef. Halilović Muderris, oglasio se na svom Facebook profilu povodom reklame pekare Manja na Televiziji Sarajevo.

On se u svom osvrtu dotakao činjenice da vlasnik lanca navedenih pekara Saša Trivić otvoreno podržava presuđene ratne zločince, budući da je svojevremeno pisao hvalospjeve o ratnim zločincima Ratku Mladiću i Radovanu Karadžiću.

Podsjetimo, nakon izricanja pravosnažne presude Radovanu Karadžiću 20. marta 2019. godine, kada je osuđen na doživotnu kaznu zatvora, Trivić je počeo objavljivati niz statusa, a potom je otkriven njegov tvit iz 2016. godine u kojem pruža podršku također osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću objavljujući njegovu fotografiju s riječima “Jedan, jedini” i podijeljenim statusom druge osobe u kojem se govori “Na svemu vam hvala generale, srećan ti Dan republike” kao i tvit u kojem je “najavio” prelazak iz komunista u četnike zbog “sarajevskih Srebrenica”.

Posebno je, kako kaže Muderris, ponižavajuće što se dozvolilo reklamiranje pomenute pekare, a time i njenog kontroverznog vlasnika na javnom mediju koji bi trebao predstavljati sve građane Kantona Sarajevo, a to, dakako, ne čini, što je u direktnoj suprotnosti sa najavama Trojke da će uvesti profesionalne standarde u javne institucije.

Njegov komentar prenosimo u cijelosti:

Vlasnik lanca pekara „Manja“ Saša Trivić prije nekoliko godina je duboko uvrijedio žrtve krvave agresije i genocida, jer je pohvalno pisao o presuđenim ratnim zločincima Karadžiću i Mladiću.

Istina je da se nije dobro proveo ovaj biznismen iz RS, jer su mnogi digli glas, a jedno vrijeme je trajao i bojkot njegovih proizvoda koje prodaje i u pekarama u Sarajevu. Samo neosjetljivi na diranje živih rana ovog naroda ostali su nedotaknuti ovim gnusnim Trivićevim objavama na društvenim mrežama.

Sada smo dočekali da TVSA bez srama reklamira proizvode i pekaru „Manja“. Medij kantonalnog režima još jednom je pokazao da vlast u KS ne haje za potrebe građana koje trebaju predstavljati. Nije za TVSA dosta bilo trubača i brojnih gostiju u programu iz Srbije, pa sad daj pomozi da „Manja“ razvije bisnis u Sarajevu i što više uzme novca od žrtava Trivićevih idola. U šta se samo pretvorila TVSA, teško je povjerovati. Odavno nas niko nije ovako kontinuirano ponižavao.

Ovdje ne treba isticati političku zloupotrebu ovog medija koji treba biti u službi informisanja svih građana. Ipak treba kratko navesti da je ova zloupotreba u totalnoj suprotnosti u odnosu na izjave Trojke da će profesionalnost biti standard koji će uvesti u kantonalne institucije.

Želim istaći još jedan primjer kako ne brinu za naš dignitet, čak i državni suverenitet, a što se ne treba narušavati ni u programu TVSA. Opet su imali priče iz Srbije. Riječ je o analizi poruka pjesama uglavnom iz Srbije. Tu analizu je uradila tamošnja istraživačica. Zar nemamo nekih svojih istraživača i talenata pa moramo se okretati onima preko Drine i njih hvaliti i postavljati kao moralne i naučne svjetionike? – poručio je Muderris, prenosi Hayat.

H.D. | 072INFO
H.D. | 072INFO
Portal 072info.com najčitaniji je internet portal u Zeničko-dobojskom i Srednjobosanskom kantonu, ali i šire sa četiri miliona mjesečnih posjeta (garantuje Google Analytcs) i najpopularniji portal na društvenim mrežama gdje nas prati 200.000 ljudi!

Podijelite članak:

spot_img
spot_img
spot_img

Popularno

Još sličnih objava
VEZANO

“JA NEZIM HALILOVIĆ MUDERRIS NE IDEM NA LISTU SDA” / Oglasio se na svom Facebook profilu

– Uzimajući u obzir gnusne laži jednog bh portala...

Muderris odgovorio Konakoviću: Ako me zaista cijeniš, molim te da se ogradiš od Edina Forte

Nezim Halilović Muderris, ugledni imam i proslavljeni ratni komandant...