Muderris prozvao TV Sarajevo zbog reklamiranja pekare Manja: Trojka nas ponižava!

715C84D5 D1E7 48C1 8BC7 8AC2FCF17247
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Legendarni komandant 4. muslimanske slavne brigade Armije RBiH, imam Nezim ef. Halilović Muderris, oglasio se na svom Facebook profilu povodom reklame pekare Manja na Televiziji Sarajevo.

On se u svom osvrtu dotakao činjenice da vlasnik lanca navedenih pekara Saša Trivić otvoreno podržava presuđene ratne zločince, budući da je svojevremeno pisao hvalospjeve o ratnim zločincima Ratku Mladiću i Radovanu Karadžiću.

Podsjetimo, nakon izricanja pravosnažne presude Radovanu Karadžiću 20. marta 2019. godine, kada je osuđen na doživotnu kaznu zatvora, Trivić je počeo objavljivati niz statusa, a potom je otkriven njegov tvit iz 2016. godine u kojem pruža podršku također osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću objavljujući njegovu fotografiju s riječima “Jedan, jedini” i podijeljenim statusom druge osobe u kojem se govori “Na svemu vam hvala generale, srećan ti Dan republike” kao i tvit u kojem je “najavio” prelazak iz komunista u četnike zbog “sarajevskih Srebrenica”.

Posebno je, kako kaže Muderris, ponižavajuće što se dozvolilo reklamiranje pomenute pekare, a time i njenog kontroverznog vlasnika na javnom mediju koji bi trebao predstavljati sve građane Kantona Sarajevo, a to, dakako, ne čini, što je u direktnoj suprotnosti sa najavama Trojke da će uvesti profesionalne standarde u javne institucije.

Njegov komentar prenosimo u cijelosti:

Vlasnik lanca pekara „Manja“ Saša Trivić prije nekoliko godina je duboko uvrijedio žrtve krvave agresije i genocida, jer je pohvalno pisao o presuđenim ratnim zločincima Karadžiću i Mladiću.

Istina je da se nije dobro proveo ovaj biznismen iz RS, jer su mnogi digli glas, a jedno vrijeme je trajao i bojkot njegovih proizvoda koje prodaje i u pekarama u Sarajevu. Samo neosjetljivi na diranje živih rana ovog naroda ostali su nedotaknuti ovim gnusnim Trivićevim objavama na društvenim mrežama.

Sada smo dočekali da TVSA bez srama reklamira proizvode i pekaru „Manja“. Medij kantonalnog režima još jednom je pokazao da vlast u KS ne haje za potrebe građana koje trebaju predstavljati. Nije za TVSA dosta bilo trubača i brojnih gostiju u programu iz Srbije, pa sad daj pomozi da „Manja“ razvije bisnis u Sarajevu i što više uzme novca od žrtava Trivićevih idola. U šta se samo pretvorila TVSA, teško je povjerovati. Odavno nas niko nije ovako kontinuirano ponižavao.

Ovdje ne treba isticati političku zloupotrebu ovog medija koji treba biti u službi informisanja svih građana. Ipak treba kratko navesti da je ova zloupotreba u totalnoj suprotnosti u odnosu na izjave Trojke da će profesionalnost biti standard koji će uvesti u kantonalne institucije.

Želim istaći još jedan primjer kako ne brinu za naš dignitet, čak i državni suverenitet, a što se ne treba narušavati ni u programu TVSA. Opet su imali priče iz Srbije. Riječ je o analizi poruka pjesama uglavnom iz Srbije. Tu analizu je uradila tamošnja istraživačica. Zar nemamo nekih svojih istraživača i talenata pa moramo se okretati onima preko Drine i njih hvaliti i postavljati kao moralne i naučne svjetionike? – poručio je Muderris, prenosi Hayat.