Najočekivaniji auto za narednu godinu: Alfa Romeo Sedan (FOTO)

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Alfa Romeo Sedan je verovatno najočekovaniji automobil za narednu godinu, a trebao bi da se pojavi na američkom tržištu početkom 2016. godine, rekao je direktor Alfa Romea za Ameriku u Njujorku.

Reid Bigland je dodao da će prvi SUV ovog brenda doći godinu dana kasnije. Novi sedan iz D segmenta će biti predstavljen u Milanu, a očekuje se da će doći na evropsko tržište prije kraja ove godine. Sedan još uvijek nije dobio ime, iako se u javnosti govori da će biti Giulia. Ipak, Bigland kaže da se još uvijek razmatra kako će se zvati.

Direktor nije ponudio detalje o motorima, niti o opremi, ali je rekao da će performanse biti iznad rivala kao što su Audi A4, BMW serije 3 i Mercedess C klase.

Bigland je nagovijestio da će poslje lansiranja regularne verzije, Alfa Romeo ponuditi i Performance model.

– Mislimo da se D segment modelom možemo da ponudimo performanse koje su u rangu, ili iznad Porschea, BMW-a, ili Mercedesa – kazao je Bigladn, prenosi Autoexclusive.

Interesantno je da je pomenuo Porsche, pošto njemačka kompanija ne nudi sedan model ispod Panamere. Bigland je rekao i da će SUV iz D segmenta biti lansiran krajem 2016. godine, ili početkom 2017. a rivali će mu biti Audi Q5, BMW X3 i Porsche Macan.