Portal 072info

Nakon ovog saznanja poželjet ćete da seks imate češće

Najnovija istraživanja su došla do rezultat da seks poboljšava pamćenje. Postoji povezanost između seksa i nerava koji se nalaze u hipokampusu – djelu mozga koji je zadužen za kontrolu emocija, pamćenja i nervnog sistema.

Žene koje redovno imaju seksualne odnose bolje su u pamćenju apstraktnih riječi. Seks je dobar i za fizičko i za mentalno zdravlje, a sve to utiče na pamćenje.

Naučnici otkrivaju da veliku ulogu imaju hormoni i neurotransmiter koji su povezani sa pamćenjem i seksom a koji mozgu daju signal da je nagrađen. I dok se žene mogu pohvaliti boljim pamćenjem, muškarci mogu poboljšati koncentraciju.

Postoji jedna organizacija u San Francisku koja svoje polaznike uči meditaciji koja dovodi do orgazma gde se oba patnera trude da dožive vrhunac. Neki od učesnika su doživjeli i do nevjerovatnih 11 orgazama u samo jednom danu, a muškarci su izjavili da im je povećana koncentracija na poslu.

Ovim istraživanjem proučavan je i uticaj seksa na smanjenje stresa. 39% žena iz studije je otkrilo da masturbira kako bi se opustilo. Kada je reč o anksioznosti, rezultati su iznenadili mnoge. Naime, otkriveno je da kada žene dožive vrhunac, dio mozga koji se povezuje s anksioznošću i strahom ne pokazuje nikakvu aktivnost.

Zaključak je jednostavan – seksualna aktivnost štiti vaše zdravlje.

superzena.b92.net

Podijelite članak