souvik banerjee E6Yg8ACZ2vw unsplash 758x505 1
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Internet / Zabava
Kurbani 2021

Ako ste ikada koristili Instagram, zasigurno ste primijetili mogućnost stavljanja poveznica u Stories, ali ako se među vama ne krije influencer s velikim brojem pratitelja, vjerovatno nikada niste mogli pristupiti toj opciji. Međutim, tvrtka je odlučila to promijeniti, pa će tako svi korisnici moći postavljati poveznice, ali ovoga puta u obliku naljepnice.

Voditelj proizvoda Instagrama, Vishal Shah, potvrdio je za The Verge da tvrtka testira ovu opciju u svrhu dobivanja uvida u način na koji će ljudi koristiti poveznice. Naime, promatrat će koje se vrste poveznica najčešće postavljaju, a posebno će pripaziti na dezinformacije i spam. Osim toga, Shah ističe da se naljepnice više uklapaju u platformu, nego „swipe-up“ opcija.

„Naljepnice s poveznicama su naš konačni cilj za Instagram, bilo da je to za sve ili samo za one koji već imaju povlasticu postavljanja poveznica. To je vrsta budućeg sistema do kojeg bismo željeli doći“, rekao je Shah dodajući da će poveznice zasad biti ograničene isključivo na Stories.

Podsjećamo da jedino korisnici koji su verificirani ili imaju najmanje 10.000 pratitelja, mogu postavljati poveznice u Instagram Stories.