Ove erogene zone zanemarujete!

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Svi znamo da ima dijelova na tijelu muškarca i žene koji predstavljaju posebne erogene zone, a time što ćete se posvetiti baš njima osiguraćete vrhunski užitak svojoj boljoj polovini. Radi se o ušima, vratu, zadnjici, usnama, nogama, grudima…

Međutim, ima i dijelova tijela koji također spadaju u erogene zone, a sasvim su neobične i lako se na njih zaboravi.

Seksolozi ističu da je stres jedan od najvećih ubica ženskog seksualnog nagona, međutim, ako se muškarac fokusira na dijelove tijela koji se smatraju erogenim zonama, stres će nestati sam od sebe i proširiti ugođaj na cijelo tijelo.

Vrhovi prstiju na rukama

Vrhovi prstiju sadrže tonu živaca na svojim završecima. Nalaze se na popisu najosjetljivijih dijelova tijela, a uzbudljivo iskustvo stvorićete ako im se posvetite u kombinaciji s usnama, zubima i slično. Vrhovi prstiju reaguju na lagane dodire, ali svakome odgovara drugačije, zato nikako ne oklijevajte da probate šta vaša polovina najviše voli.

Stopala

Dobra masaža stopala može da bude izuzetno opuštajuća nakon napornog dana, a pogotovo ako se dotaknu određene tačke na stopalu koje mogu da izazovu uzbuđenje. Da biste još više pojačali to uzbuđenje, dopušteno je ulje za masažu uz koje će vas pokreti i pritisak dovesti do ludila. Nakon pritiska na prstima nastavite prema nogama i gležnjevima laganim dodirima, grickanjem i masažom. Koncentrišite se i bez žurbe posvetite svakom svom pokretu.

Ručni zglob

Lagano diranje i masiranje ručnog zgloba uključit će većinu čovjekovih osjećaja. Slijedeći put u svoju predigru obavezno uključite milovanje i lagane pokrete na ručnom zglobu prstima ili jezikom. Dodatni faktor iznenađenja pružićete svom partneru kada vidi na šta se fokusirate, a da se tome uopšte ne nada.

Tjeme i kosa

Tjeme čovjeka je puno nevrnih završetaka, a njegova masaža može da dovede da se opustite i da smanjite napetost. Pojačava protok krvi i tako omogućava tijelu osjećaj dobrih hormona. Igranje kosom, lagana masaža i milovanje po glavi može itekako da uzbudi svaku osobu. Zaigrajte se prstima i pod tušem kada možete jedno drugome da oprete kosu i istovremeno pružite nezaboravnu masažu i osjećaj ugođaja.

Stomak

Milovanje ili masaža stomaka može da bude vrlo erotična i napaljujuća za ženu. Prepustite se dodirima po stomaku i pupku jer oni sadrže puno nerava koji vode do vaših prepona i spojeni su s stomačnim mišićima. Samim time pojačavaju osećaj te uzbuđenje dovode do vrhunca. Nemojte pritom nikako da razmišljate o višku koji imate na stomaku, strijama i slično. To kvari svaki doživljaj. Prepustite se i upijajte svaki dodir.

Iza koljena

Ovo je dio tijela na koji mnogi zaborave, a zapravo je izuzetno važno i ima pravi potencijal što se tiče užitaka. Nježna masaža i milovanje iza koljena donose pravo uzbuđenje jer je koža tamo tanka, a to znači da omogućava veći pristup živcima.