Pet savjeta koji vam mogu pomoći da oživite vezu

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Seks je postao sve rjeđi i rjeđi, razgovora jedva i da ima, dok se razmena nježnosti svela na minimum. Sve su ovo znakovi koji ukazuju da vam je veza zapala u kolotečinu, i što prije to priznate to ćete jednostavnije vratiti vezu u prvobitno stanje. Slijedi pet načinakako da obnovite strast i odnos koji je postojao na početku zabavljanja.

1. Ne odlazite u krevet ljute.

veza 1

Ili iznervirani. Netrpeljivost može da naraste tokom noći, a vi ćete vjerovatno završiti irititari parnerom a čak se sjutra ujutro nećete ni sjećati zbog čega. Sve manje prepirke i rasprave završite prije odlaska u krevet, ili jednostavno pređite preko njih.

2. Flertujte.

veza 2

Flertovanje vas može učiniti seksi, a vašeg partnera poželjnog. Dajte do znanja partneru da ga želite dok perete zube, ili češljate kosu, dodirnite mu ruku dok prepričavate šta vam se desilo u toku dana, ili ga strastveno poljubite u toku gledanja filma.

3. Provodite manje vremena skupa.

Možda vam zvuči pogrešno, ali istraživanja su pokazala da što više vremena provodite sa partnerom to ćete se manje erotičnom i poželjnom osjećati. Osim toga, to što ste u vezi ne znači da morate prijatelje da ostavite po strani. Dogovorite izlazak sa prijateljicama, ili odlazak u bioskop, ili jednostavno iskoristite vikend samo za vas.

4. Udjeljujte više komplimenata a manje se žalite.

veza 3

Ako vam nešto baš smeta kod partnera, budite iskrene i to otvoreno kažite. Ali, vodite računa da to nije jedini put kada dijelite osjećanja sa drugom stranom. Potrudite se da izrazite zadovoljstvo kada ste sa partnerom udjeljujući mu komplimente. Na taj način postižete ravnotežu u vezi, jer nećete biti jedna od onih koja stalno nešto zakera.

5. Riješite se nervoze bez uplitanja partnera.

veza 4

Bez da ste svjesne toga, može vam se desiti da preveliku količinu nervoze i zabrinutosti prenosite na partnera. Usmjeravanjem frustracija na vezu, stvarate dodatni pritisak na odnos sa drugom stranom. Na primjer, ako mrzite posao, napravite CV i počnite da tražite novi, ako ste stresirane počnite da se bavite jogom – ali preskočite da ogromnom količinom negativne energije zatrpavate vezu i partnera. Naravno, ovo isto važi i za drugu stranu.