Portal 072info

Pet stvari koje muškarca čine neodoljivim

Želite više uspjeha kod ljepšeg pola? Poslije niza istraživanja, američki psiholozi su ustanovili da su ženama najprivlačniji muškarci sa sljedećim navikama, koje i vi možete da primijenite:

– Djevojke “padaju” na one frajere koji imaju bradu od tri dana ili njegovanu bradu. Ovakav muškarac izgleda seksi, muževno, zrelo i pomalo agresivno.

– Ne privlače ih ni oni koji se previše smješkaju, jer im se čine da su ženstveniji i manje dominantni. To naravno ne znači da treba da postanete mrgud, ali je istraživanje pokazalo da žene više vole muškarce sa ozbiljnim izrazom lica i prodornim pogledom, koji im povremeno uputi poneki osmijeh.

– Studija je pokazala i to da ako muvate djevojku na ulici ili u parku, vjerovatnoća da će vam dati broj telefona je tri puta veća ako sa sobom vodite psa, jer tako djelujete kao brižna i odgovorna osoba.

– Pričajte samouvjereno. Dubok, pomalo promukao, muževan glas najteraće svaku koja ga čuje da pogleda u tom pravcu. Zato i mala korekcija tonaliteta može da promijeni to kako vas drugi doživljavaju.

– Održavajte higijenu i smanjite količinu parfema i kolonjske vode. Švajcarski istraživači su izveli eksperiment u kojem je 100 ljudi mirisalo šest istih parfema. Nijedan miris nije bio lijep svima, što znači da vaš omiljeni parfem možda nju zapravo odbija. Jednostavno, prirodan i čist miris muške kože privlači dame.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box