Pratite njegove pokrete: Ovih 15 znakova tijela pokazuju koliko mu se (ne)sviđaš

Osim ako ste u jako zatamnjenom prostoru, ovo je znak koji neće moći sakriti. Širenje zjenica prirodna je reakcija mozga kad vam se nešto jako sviđa.

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Kao i žene (iako možda malo manje), ni muškarci neće uvijek priznati što osjećaju u svakome trenutku. Na sreću, ne moraju previše reći da biste znali odgovore na sva svoja pitanja jer govor tijela ponekad govori i mnogo više od riječi – tako bar tvrdi Patti Wood, američka stručnjakinja za govor tijela s čak 30 godina iskustva, piše “Cosmopolitan“.

Zato, naoštrite sva osjetila te se dobro pripremite za prvi spoj prateći ovih 20 znakova.

1. Njegove zjenice su ogromne. Osim ako ste u jako zatamnjenom prostoru, ovo je znak koji neće moći sakriti. „Širenje zjenica prirodna je reakcija mozga kad vam se nešto jako sviđa“, kaže Wood.

2. Njegove obrve su podignute. Kada se nekome sviđa ono što vide, oni podižu obrve kako bi rašili oči. Ako su njegove obrve lagano podignute dok razgovara s vama, to znači da ga zanima ono o čemu pričate.

3. Pokazuje vam prednje zube. „Taj osmijeh obično nestaje u petoj godini njihovog života osim ako su stvarno sretni“, objašnjava Wood. Možda ga nećete primijetiti u trenutku flerta, ali neće ga moći sakrivati do kraja večeri ukoliko spoj napreduje odlično i oboje se zabavljate.

4. Njegov osmijeh ne zaustavlja se samo na njegovim ustima. Smije se cijelim licem, a čelo mu je lagano podignuto. To znači da je osmijeh pravi i da se on s vama osjeća zaista odlično.

ČITAJ JOŠ:  Niko je ne koristi za to: Da li znate čemu služi ladica ispod rerne

5. Oblizuje usne na sladak (a ne jeziv) način. Kada vas netko privlači, vaše tijelo prozvodi veću količinu sline no obično. Zbog toga, ukoliko primijetite kako se brzinski oblizuje ili pritišće usne, nastavite što god radite! Ukoliko istu stvar radi sporo i odaje jezivu vibru, onda je možda vrijeme da spoj privedete kraju.

6. Gleda u vaše cijelo lice, ne samo oči. Vjerojatno mislite da, ukoliko mu se sviđate, on će se izgubiti u vašim očima, ali Wood tvrdi suprotno: „Ako uzmemo u obzir da u današnje vrijeme mnogo pažnje posvećujemo buljenju u mobitel, stalan kontakt očima češće će uzrokovati neugodu. Zbog toga, ukoliko 80% vremena posvećuje proučavanju vaših očiju, pa nosa, do vaših usana – lud je za vama“, kaže Wood.

7. Kad vas vidi, duboko udahne. Da, muškarci moraju disati, ali kod podsvjesnog uzimanja dubokog daha on će uvući stomak i isprsiti se kako bi izgledao privlačnije. Taj instinkt postoji oduvijek, a ako želi izgledati privlačno, znači da mu se sviđaš.

8. Nastoji vam se približiti dok razgovarate. U bučnom baru, ovaj znak možda i neće držati vodu, ali ako znate da između vas ne postoje nikakve zvučne prepreke, a on se i dalje prislanja prema vama, zanima ga sve što imate za reći – i više od toga.

9. Njegove ruke su na bokovima. Budući da ova poza zauzima više prostora od one gdje njegove ruke nisu raširene, Wood objašnjava kako je ovo muški signal kojim pokazuju svoju superiornost nad drugim muškarcima – drugim riječima, tražeći pozornost. Ako to radi dok je s vama, jednostavno je – traži vašu potpunu pozornost.

ČITAJ JOŠ:  Jeste li znali za ovih 15 mogućnosti vašeg iPhone uređaja?

10. Iskorištava priliku za fizički kontakt. Bez obzira je li „slučajni“ dodir koljena ili neodoljivo micanje pramena kose s vašeg lica, on bezbrižno pokušava otkriti kako odgovarate na njegov dodir. Ipak, postoji razlika. „Budući da dodirom testira vaše granice, postoji mogućnost da ga jedino zanima seks. Ako mu se zaista sviđate, isto će činiti s nervoznim smješkom i jako polako. To znači da vam se želi približiti, ali mu se nikud ne žuri“, kaže Wood.

11. Sjedi s raširenim nogama. Budući da ta poza otkriva njegove „muške djelove“ koji su i njegov najosjetljiviji dio tijela, ta je poza za muškarca posebno riskantna i ranjiva što znači da vam se potpuno predaje (u oba smisla), te vas želi bolje upoznati.

12. Usmjerava zdjelicu prema vama. Budući da je zdjelica seksualni dio tijela, Wood kaže kako često signalizira seksualni interes – ili nedostatak istog.

13. Njegovi nožni prsti usmjereni su prema vama. „Stopala su usmjerena u onom pravcu u kojemu srce želi ići“, kaže Wood. Naravno, bitan je i tajming – ako su njegova stopala usmjerena prema vama, a nakon dodira njegove ruke upiru u drugom pravcu, to jednostavno znači da nije zainteresiran.

14. Njegove noge su prekrižene. Ako su prekrižene tako da je njegov torzo usmjeren dalje od vas, to može značiti da nije zainteresiran, ali ako su njegove noge prekrižene dalje od vas, a ostatak tijela prema vama, to može značiti da je sramežljiv.

ČITAJ JOŠ:  Dr. Pavlović: Nasilno ponašanje pacijenata prema ljekarima sve učestalije

15. Lagano se njiše prema vama dok razgovarate. Očito je – želi vam biti bliže.

16. Razgovara s vama dok je okrenut u drugom smjeru. Wood kaže da bi ovo mogao biti znak da drži sve mogućnosti otvorene, ali nemojte prerano suditi! Ako se trudi održavati razgovor postavljajući brojna pitanja, onda je vjerojatno i dalje jako zainteresiran za vas, ali možda jednostavno malo sramežljiv.

17. Dodiruje grlo. Grlo predstavlja komunikaciju i ranjivost. Ukoliko poseže za svojim grlom dok razgovara s vama, zainteresiran je. Ipak, u ovom slučaju kontekst može činiti ogromnu razliku. Ukoliko nije pretjerano pouzdan, dodirivanje grla može značiti neiskrenost. Prije nego prosudite, potražite druge znakove na popisu.

18. Kad se držite za ruke, njegov je dlan pritisnut o vaš. Takav način držanja ruke označava njegovu nepokolebljivu želju da bude povezan s vama. Isto vrijedi i kod ispreplitanja prstiju. Ukoliko se vaši prsti i dlanovi jedva dodiruju, to može značiti da je uplašen ili da nešto skriva.

19. Drži vas za podlakticu dok razgovarate. Poruka je jasna: želi vašu pažnju bez obzira na to želi li vas impresionirati ili se pobrinuti da ga slušate.

20. Hoda uz vas. „Ako je uvijek bar dva koraka ispred vas, to znači da ga više brine on sam nego vi“, kaže Wood. Osim ako vas vodi kroz opasnu ulicu ili gomilu ljudi, njegov tempo hoda trebao bi se poklapati s vašim.

GODISNJICA
MARKETING