Preminula pjevačica Kasandra, zvijezda 90-ih: ‘Zaspala je i više se nije probudila’

Screenshot 6 39
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Kasandra je bila jedna od najvećih zvijezda 90-ih, poznata po hitovima “Nisi ti jedini na svijetu”, “I’ve Got A Feeling”, “Kazna” i “Sladoled”

Na društvenim mrežama danas se proširila vijest kako je još prije 17 dana u Zagrebu u 55. godini preminula Davorka Ručević, poznatija kao Kasandra. Kasandra je bila jedna od najvećih zvijezda 90-ih, poznata po hitovima “Nisi ti jedini na svijetu”, “I’ve Got A Feeling”, “Kazna” i “Sladoled”. Kasandra je umrla još 3. decembra, potvrdila je za Zagreb.info, njena mama Darinka Gazibara.

– Navečer je zaspala i više se nije probudila… Užasno mi je teško, trenutno se nalazim kod prijateljice jer ne mogu biti sama. Navečer smo se poljubile i zagrlile, svaka je otišla u svoj stan i sutra je više nije bilo – kazala je Gazibara.

Visoka 183 cm, lijepa i karizmatična, bila je obožavana od publike, no vrlo brzo povukla se iz svijeta muzikr. Tada su krenuli razni tračevi. Tako su neki tvrdili da je oslijepila, drugi da je psihički nestabilna, dok je njezina majka novinarima Expressa prije par godina rekla kako su sve te priče laži, te da se njena kćerka ne skriva, već da živi povučeno. Priznala je kako je Kasandra oboljela od endometrioze maternice. Posljednji se put u javnosti pojavila na rođendanskoj zabavi bivšeg menadžera Vladimira Mihaljeka Mihe 2007. godine.  Nakon 14 godina ovog je ljeta prekinula medijsku šutnju i o razlozima odlaska sa scene progovorila za 24 sata.

– Sa scene sam otišla jer nisam htjela pošto poto biti u javnosti i privlačiti pažnju. Imala sam endometriozu, nisam mogla hodati, dogovoriti kafu s frendicom. Nisam išla ni na skijanje ni na kupanje 20 godina. I što ću ja biti poznata po svojim privatnim stvarima – rekla je Kasandra.

Riječ je o bolesti koja se, objašnjavaju doktori, javlja od rane mladosti i može poremetiti menstrualni ciklus. Ako se ne liječi, može dovesti i do neplodnosti. Najčešće je imaju žene koje nisu rađale, a ciste se uklanjaju hormonalnom terapijom ili laparoskopskim zahvatom.

Donedavno je radila za jednu kompaniju od kuće, no nije htjela otkriti šta tačno. To mora ostati tajna, kaže.

– Nisam morala plaćati režije, a i mama je uskakala. Stavila sam nešto sa strane, ništa puno. I sad imam nešto na banci. Zapravo, uživam u plodovima svoga rada – kazala je tada Kasandra.