Rješenje svih problema s disciplinom: Evo kako biti autoritet bez povišenog tona

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Uhvatite li ponekad sami sebe kako nekontrolirano vičete u pokušajima uvođenja reda u svom domu • Kako to promijeniti, a svejedno djeci dati do znanja da moraju biti poslušna • Evo vrlo jednostavnog načina

Uhvatite li ponekad sami sebe kako nekontrolirano vičete u pokušajima uvođenja reda u svom domu? Kako to promijeniti, a svejedno djeci dati do znanja da moraju biti poslušna?

Prvo razmislite koji su najčešći uzroci vašeg povišenog tona. Dijete nije uradilo ono što se od njega tražili? Preglasno je, ne sluša ili se prepire s vama? Uglavnom, fokus je svakako na djeci. No, razlog povišenog tona najčešće je vrlo jednostavan, ne povezujete se s djecom, piše “Index“.

Zvuči pomalo patetično, no ako malo bolje razmislite, vrlo rijetko imate vremena sjesti s djetetom i mirno mu objasniti što i kako treba napraviti, većinu toga djetetu govorite usput, dok kuhate ručak ili perete rublje i pritom na pameti imate još barem 10 zadataka koje prije spavanja morate riješiti.

Kako se riješiti vikanja?

Približite se djetetu.

Dotaknite djetetovo rame i smirenim tonom recite što imate. Osim što će vas dijete mnogo ozbiljnije shvatiti, nećete imati živčane ispade već ćete ostati smireni.

Kada dijete plače ili vrišti, približite mu se.
Kada ignoriraju vaše zahtjeve, približite se.
Kada djeca započnu raspravu, ne vičite, već se približite i tiho odgovorite.

Rezultat? Javite nam, navodno je učinkovit u čak 90% slučajeva!