Sanja Kužet, voditeljica muzičkog šoua “Zvezde Granda”: S borama ću lako

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Jedan od najgledanijih zabavnih šou-programa na ovim prostorima “Zvezde Granda” 5. novembra vraća se na Novu BH sa svojom šesnaestom sezonom. Mnoštvo talentiranih kandidata iz cijele regije predstaviti će se u takmičenju i boriti za laskavu titulu „Zvezde Granda“.

Isti cilj

Uigrani voditeljski dvojac Sanja Kužet i Voja Nedeljković pobrinut će se da atmosferu u studiju začine smijehom, pozitivom i veseljem te da kandidatima pred nastup umanje tremu kako bi se pod svjetlima reflektora pokazali u svom najboljem izdanju. Termin emitiranja “Zvezda Granda” ostaje isti, svima dobro poznat, subotom u 20 sati na Novoj BH.

Sanja Kužet važi za jednu od najpoželjnijih voditeljica u regionu, a za “Dnevni avaz” je govorila o novitetima u ovoj sezoni, pripremama, svom fizičkom izgledu koji je uvijek u fokusu javnosti, ali i o tome plaši li se godina.

Koje novosti publika može očekivati?

– Ekipa je na broju, svi smo na svojim pozicijama, vrlo raspoloženi za rad i pronalaženje nove zvijezde. Opet sve to uz naš prepoznatljiv humor i zabavu. U okviru prvog kruga, akcent smo stavili na takmičare, kojih je više od 200. Neki su prvi put u šouu, a ima i onih iskusnijih s kojima smo se nekada ranije družili. Naravno, cilj je i dalje isti, osvojiti mentora kojeg želite i značajno napredovati za sljedeću fazu takmičenja. Najboljima je to i pošlo za rukom. Ove sezone ne postoji produkcijski žiri, već se svaki od članova žirija bori za svoj tim pojedinačno. Dakle 8 je maksimalan broj glasova koje neki takmičar može da osvoji, a vjerujte bilo je i takvih situacija, zbog kojih smo bili preponosni.

ČITAJ JOŠ:  Sanja Kužet ima novi cilj

Kako ste se Vi pripremali?

– Iskustvo i ljubav prema poslu i ove sezone su na mojoj strani. Uživala sam i namjeravam da tako i ostane. Pripreme su uglavnom vezane za upoznavanje kandidata, zatim i one fizičke koje su već dobro uigrane, a odnose se na kostimske probe.

Kako Vi pjevate? Imate li najdražu pjesmu?

– Rekla bih da više pjevušim. Muzika je zaista sastavni dio mog života, opušta me i usrećuje. Dino Merlin je autor i izvođač čije su pjesme često na mojoj plejlisti jer me vraćaju u djetinjstvo, u neke lijepe dane i uspomene. Ako bih morala da izdvojim, neka bude pjesma “Nemam ja onih 18 godina”.

ČITAJ JOŠ:  Zmija mu je ujela ženu, a ono što je uradio nakon toga sve je iznenadilo

Voljena žena

Plašite li se godina koje bi mogle narušiti Vaš izgled?

– Na pragu sam 40-e. Ulazim u period života kada mi je zdravlje više nego ikad na prvom mjestu. Da bih mogla kvalitetno da se posvetim svojim sinovima, porodici, poslu i svemu onome što me tek čeka, moram biti zdrava sebi, pa onda i njima. Odatle i ideja da napravim svoje hladno cijeđene detox sokove “Reliksir” koji mi u tome pomažu i podijelim ih nesebično s drugima. A s borama ću lako, dokle god sam sretna, voljena i ispunjena žena.

Smeta li Vam što se u nekim medijima o Vama piše samo zbog fizičkog izgleda?

– To je tema koja je uvijek aktuelna, na to sam se odavno navikla radeći svoj posao. To je jedan od onih naslova koji ćete uvijek pročitati i tu se sve završava, jedan klik. Intervjue dajem kada su smisleni i kada imam nešto novo i lijepo da ispričam. Kada su inspirativna pitanja i kada osjetim da me se publika uželjela.

ČITAJ JOŠ:  Evo koliko košta izrada iPhonea od 2.500 KM

Pamtim Mirzu Selimovića

Imate li najdražeg takmičara “Zvezda Granda”?

– Više puta sam istakla da je Mirza Selimović neko koga vrlo poštujem i pamtim po najljepšem jer je pobjednik moje prve sezone rada u takmičenju. Isto tako u duploj sezoni takmičenja”Zvezda Granda”, koja je zbog Covida morala da se produži, imali smo priliku da se mnogo bolje upoznamo s kandidatima, samim tim i zbližimo. Ta sezona je zaista bila drugačija, izuzetno emotivna. Ta počast koja nas je globalno zadesila, učinila je da se mijenjamo nabolje, da povučemo ručnu, razmislimo o svemu… Pjevali smo i kada nam nije bilo do pjevanja, smijali se kada su bolnice bile prepune, ali izgurali smo zajedno i ojačali. Iz te sezone pamtim mnogo dragih lica.

Avaz

GODISNJICA
MARKETING