Saopćenje A-SDA Zenica

Nama Zeničanima je poznato da je izvjesni Fuad Kasumović, vjerovatno bježeći od mogućnosti direktnog angažovanja na prvim borbenim linijama odbrane rodnog Gornjeg Vakufa, stigao u Zenicu 1993. godine.neki kažu da je stigao sa kesom u ruci.

Danas je ta osoba gradonačelnik našeg grada koji je u međuvremenu sa svojom suprugom stekao malo bogatstvo, koje prema podacima CIN-a iznosi preko 10 miliona KM. Prema istim podacima oni posjeduju po jedan veći stan u Sarajevu, Zenici i Gornjem Vakufu, dva velika poslovna prostora u Zenici, veliki restoran u Zenici, dvije benzinske pumpe sa zemljištem u Zenici, kuću sa većom okućnicom u Zenici, zemljište u Zenici površine oko 30.000 m², udjele u osam preduzeća, dvije firme, tri skupocijena automobila i, zamislite, ušteđevinu u visini oko pola miliona KM.

U vrijeme procjene navedene imovine, a to je 2016. godine, bračni par Kasumović je imao oko 40 godina radnog staža. Pretpostavka da je njihova zarada mjesečno iznosila prosječno po 2.000 KM, te je lako izračunati da su za života mogli zaraditi zajedno oko milion KM.

Javno pozivamo odlazećeg gradonačelnika da građanima Zenice objasni porijeklo ove imovine i dostavi na uvid javnosti vjerodostojne dokumente.

                                                                                                         Gradski odbor A-SDA                          

Copy

                                                                                                

Prethodni članakNevjerojatna Indija: Upoznajte najveću porodicu na svijetu
Sljedeći članakSavjeti kako da preživite i pripremite se za potencijalnu recesiju