Portal 072info

Sex dijeta: Uz partnera izgubite kilograme za samo pola sata

Cute young couple in love lying on bed

Da li je seks dovoljno snažan “potrošač” energije da ga možemo smatrati čak i nekom vrstom fizičke vježbe koja će nam pomoći da izgubimo višak kilograma, piše sajt Lepa&Srećna.

Istraživanja pokazuju da kod mlađih, zdravih žena seksualna aktivnost dovodi do trošenja 3,6 kalorija po minutu, što je oko 50 odsto energije potrošene pri umjerenom vježbanju.

Da li je upravo u tome razlog, kakva je situacija kod muškaraca i kakvo ponašanje sa novim partnerom vam donosi nove kilograme ili topi stare?

Zabavljanje s novim partnerom može da itekako da ugrozi vašu vitku liniju.

Ukoliko on ima manje zdrave navike u ishrani, ukoliko prestanete da idete na fitnes da biste oslobodili vrijeme da se češće viđate sa svojim dragim, ukoliko tokom zajedničkih obroka ne pazite koliko jedete ili – još gore – jedete isto koliko i on – stižu vam masne naslage munjevitom brzinom!

Međutim, “seks dijeta” može i da učini čuda za vašu liniju. Dijelom, to se pripisuje činjenici da s novim partnerom imamo češće, duže i strastvenije seksualne odnose a potrošnja kalorija nije zanemarljiva.

Ipak, nova istraživanja daju nam još bolji uvid u to šta se dešava s našim metabolizmom kad smo u novoj, srećnoj i strasnoj vezi.

Takav priliv serotonina, hormona sreće, direktno je povezan – pokazuju istraživači – s gubitkom kilograma. Serotonin šalje signal mozgu da pokrene metabolizam tako da se masne naslage munjevito pretvaraju u pogonsku energiju.

Naravno, to ne znači da treba da zaboravite na svoj fitnes program onog trenutka kad se zaljubite. Koliko god da ste sretni, na vašu težinu utiču i drugi hormoni, način ishrane, vježbanje.

A ako još niste našli svoju srodnu dušu, slobodno primijenite i druge načine podizanja nivoa serotonina – to je hrana bogata triptofanima, kao što je mlijeko ili sočivo. Tako ste uvijek na dobitku, čak i ako vaga ne pokazuje vašu idealnu težinu.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box