Studija tvrdi da muževi imaju više koristi od braka od žena

2221
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Prema novim podacima, muškarci imaju više koristi od bračnog života nego žene.

„Nijedna žena nije potpuna ako ne postane majka“, „Morate pronaći partnera, inače nećete biti srećni u svom životu“… Ove fraze su čuli ne samo predstavnici starijih generacija, već i mlađi ljudi, za koje se pretpostavlja da su uklonili stereotipe iz prošlosti. Rezultat je da je čak i žena koja bi inače bila zadovoljna svojim „single“ statusom ispunjena anksioznošću i krivicom.

ČITAJ JOŠ:  NAJORIGINALNIJI SELFIE: Izabrane fotografije za dalje takmičenje (FOTO)

Ali, postoji li starosna granica prema kojoj bismo „trebali“ biti u braku i imati djecu? I, uopšte, da li su brak i djeca jedini put do sreće?

Brak ozbiljno narušava zdravlje žena

Dr. Vendi L. Patrik, u novom članku na popularnom sajtu za psihologiju Psichology Today, odgovara da očigledno ima mnogo srećnih udatih žena (i mnogo sretnih oženjenih muškaraca). Ali skloni smo da zanemarimo činjenicu da postoji mnogo sretnih neoženjenih ljudi, bez obzira na pol. Da budemo precizni, Pol Dolan, stručnjak za bihevioralne nauke, vjeruje da su slobodne žene bez djece srectnije od bilo koga drugog.

ČITAJ JOŠ:  Radnici na gradilištu u centru grada pekli vola, komšije zvale policiju

Dolan dodaje da brak više koristi muškarcima nego ženama, mentalnom i fizičkom zdravlju. Oženjeni muškarci usvajaju manje rizičan, zdraviji način života i postaju efikasniji na poslu. Udate žene, s druge strane, barem one srednjih godina, izložene su većem riziku od mentalnih i fizičkih poremećaja nego njihove neudate vršnjakinje.

Zašto se to može dogoditi?

– Imamo dokaze da su žene preopterećene jer su posvećene kućnim poslovima i provode više vremena u kući od muškaraca, a takođe su posvećene poslu i izožene emocionalnom teretu –  kaže Emili Grandi, profesorica na Univerzitetu u Eseku

ČITAJ JOŠ:  TUČA: Dame se valjale po podu, pljuštali šamari, letjele ekstenzije (VIDEO)

GODISNJICA
MARKETING