Screenshot 4 33
AUTOR: H.D.
DATUM: Oct 16, 2021 @ 5:44
KATEGORIJA: Lifestyle / Zabava
NER FIT

Kako pišu talijanski mediji, Salvatore Buzzi u zatvoru je dobio ideju o vlastitom restoranu, a potom je i ostvario

FIXGEHALT

Nedavno je u predgrađu Rima otvoren novi restoran s burgerima, nosi naziv Buzzi’s Burgers i, najzanimljivije od svega, vlasnik istog je Salvatore Buzzi. Riječ je o poznatom talijanskom mafijašu koji je do sada već osuđivan za ubistvo i trgovinu drogom, a kako je sam rekao za talijanske medije, ideja o restoranu rodila se za vrijeme njegovog boravka u zatvoru. Tada je osmislio i cijeli koncept.

Kako prenosi portal Food&Wine, sve u restoranu na neki je način povezano s mafijom. Burgeri, hot dogovi i salate nose nazive poznatih mafijaša i članova kriminalnih organizacija, a neka od jela nazvana su i po poznatim mafijaškim serijama i filmovima.

Zanimljivo je dodati i kako, piše Food&Wine, cijene ovdje nisu iste za sve goste. Naime, za poznanike, prijatelje, porodicu i slučajne prolazike vrijede iste cijene, no tužitelji i suci u Buzzi’s Burgers svoj ručak moraju platiti duplo ili čak tri puta više od regularnih cijena.

No, iako prilično zanimljiv, ovo nije prvi mafijaški restoran. Prvi takve vrste otvoren je još 2000. godine u Španjolskoj. Riječ je La Mafia se Sienta a la Mesa restoranu koji je kasnije postao franšiza i širom Španjolske je otvoreno još nekoliko poslovnica, koje su također uređene tematski i u kojima se nalaze fotografije iz Kuma te brojne poveznice s pravim i izmišljenim likovima iz mafijaškog svijeta.

LIDER