Turistički aranžmani za 1. maj već rasprodani: Gdje putuju bh. građani?

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Dok neki neradne dane provode u prirodi, oni koji imaju više vremena i mogućnosti ipak iskoriste za putovanje Bh. građani prvomajske praznike obično iskoriste za odmor, izlet u prirodi ili obilazak nekih od svjetskih metropola.

Gdje će ove godine bh. građani provesti prvomajske praznike provjerili smo u našim turističkim agencijama koje nude aranžmane za bliže destinacije Prag, Beč, Budimpeštu, Veneciju, Toscanu, Pariz, Andaluziju, Isanbul i Kapadokiju ali i za nešto dalje kao što su Iran, Rusija i Dubai.

ČITAJ JOŠ:  Poznata sportska menadžerka se potukla s mužem na ulici - (VIDEO)

Kako su za Faktor.ba kazali iz nekoliko turističkih agencija ove godine vlada velika zainteresiranost bh. građana za ponuđene destinacije.

– Ono što iznenađuje jeste činjenica da su ovogodišnji aranžmani mnogo ranije rasprodani nego što je bio slučaj prethodnih godina – istakli su iz agencije Relax Tours te dodali da je čak rasprodano i putovanje u Iran koje košta oko 2000 KM, a za Moskvu je ostalo još samo nekoliko mjesta.

Iz agencije Sol Azur kazali su nam da je i ove godine najveća potražnja za kraćim putovanjima u evropske gradove, ali i da ima onih koji bi putovali u Moskvu i New York, međutim mnogi zbog činjenice da je potrebna viza odustaju od tih aranžmana.

ČITAJ JOŠ:  Političar ulazi u 6. sezonu Zadruge: Ne traži veliki honorar, ali zato uslovi moraju da budu posebni!

Pored ovih prvomajskih destinacija, prema informacijama iz ostalih turističkih agencija, mnogi će prvomajske praznike provesti i na Jadranu.

(Faktor.ba)

072INFO TV