Turska: U voćnjaku u Isparti ubrana “džinovska jabuka”

1633973525 jabuka 750x422 1
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

U voćnjaku u turskom gradu Isparti ubrana je jabuka od 766 grama.

U gradu na zapadu Turske, koji ima značajno učešće u proizvodnji jabuka, ovih dana završava berba jabuka.

Fuat Akar, proizvođač jabuka koji ima hladnjaču u okrugu Gelendost, tokom berbe u voćnjaku naišao je na mnogo veću jabuku od ostalih. Potom je pokazao prijatelju, koji je fotografiju jabuke na vagi na kojoj se vidi da je ona teška 766 grama, podijelio na društvenim mrežama gdje je “džinovska jabuka” privukla veliku pažnju.

ČITAJ JOŠ:  Marija Šerifović o roditeljstvu: Kod mene će se to vrlo planirano desiti

Predsjednik Poljoprivredne komore Isparte Mustahattin Can Selcuk izjavio je da je u ovoj pokrajini približno devedeset posto berbe jabuka završeno, od čega je većina smještena u hladnjače.

“Ponekad možemo naići na velike jabuke u našim voćnjacima. Ove je godine u voćnjaku našeg proizvođača pronađena jabuka od 766 grama. Trudimo se promovirati jabuku uzgojenu u Isparti, a ovakve dobre slučajnosti pomažu nam u tim promotivnim naporima“, rekao je Selcuk.

Naveo da se jabuke prikupljene iz voćnjaka izvoze, čime ispartanski proizvođači doprinose ekonomiji i pokrajine i cijele zemlje.

ČITAJ JOŠ:  “Ako se poruše svi mostovi, ko će ostati razgovarati sa Rusijom?”

GODISNJICA
MARKETING