eminaaa
AUTOR: H.D.
DATUM: lis 12, 2021 @ 21:30
KATEGORIJA: Muzika/TV / Zabava
FIXGEHALT

Prije nekoliko mjeseci Emina Jahović iznenadila je javnost otkrivši da njen bivši suprug više od dvije godine nije plaćao alimentaciju. Popularna pjevačica podnijela je i tužbu, ali Mustafa Sandal je vrlo brzo uzvratio istom mjerom.

U obrazloženju je naveo da je ona bolje zarađivala od njega zahvaljujući kozmetičkom brendu, dok on nije bio u mogućnosti da se bavi svojim poslom zbog pandemije. No, ako je vjerovati posljednjim informacijama sa Bosfora, priča bi mogla da krene sasvim drugačijim tokom.
Iako je, u ovakvim slučajevima, turski sud obično na strani žene, postupak je zaustavljen. Sandal je u međuvremenu dostavio nadležnima izvode iz banke, a 62 priznanice pokazuju da je Jahovićevoj uplatio ukupno 968.000 turskih lira. Takođe, poslije razvoda je bivšoj supruzi uplatio i 750.000 lira za najam vile u kvartu Čibuklu Vadi. Sud je prihvatio Mustafin prigovor i odložio slučaj. Naredno ročište zakazano je za 20. januar.

Emina je u tužbi navela da je „Mustafa prenio svoju nekretninu na majku godinu dana prije razvoda“. Međutim, u službenoj evidenciji nigdje se ne pominje ime njegove majke Tulin Ileri, koja je, navode turski portali, prodala svoju kuću u Ulusu dok je par još bio u braku. U to vrijeme pričalo se da je na Eminin nagovor Mustafa potrošio milion i po dolara na renoviranje objekta i da se njenoj svekrvi to baš nije dopalo.

LIDER