Zabavni mitovi o seksu

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Mitovi o seksu skup su zabavnih činjenica i pogrešnih vjerovanja za koja ponekad ne znamo ni kako su nastala, a još manje kad smo ih prvi puta čuli. No, tu su, i treba ih demantirati što češće kako bi se iskorijenili.

Vjerovatno najrašireniji mit je onaj o muškarcima koji svakih sedam sekundi pomisle na seks. Naravno, to nije ni blizu istine, a ako vas baš zanima, cijeli niz istraživanja pokazao je da žene o seksu razmišljaju jednako često kao muškarci.

Drugi mit je onaj o veličini, na koji se odmah nadovezuje cijeli niz viceva o “malom, ali tehničaru”. No, da vidimo podatke – tek je trećina vaginalnog kanala, koji je inače prosječno dug oko 12 centimetara, prožeta živcima koji dovode do uzbuđenja i, na kraju priče, orgazma. Treba li dalje objašnjavati?

Afrodizijaci su priča za sebe, jer većina stručnjaka se slaže da oni zapravo – ne postoje. Kamenice, čokolada, jagode… ništa od toga nema nikakav učinak na seksualnu želju, pokazao je cijeli niz istraživanja. Plave pilulice rade, zna se koji procesi stoje iza toga, no “afrodizijaci” su ipak samo placebo.

Za kraj, jedan za muškarce – ne, žene ne moraju vrištati da bi pokazale da im je stvarno dobro i da ste ih zadovoljili, što znači da one tihe isto uživaju – ne glume, nego nastoje upiti svaki trenutak uživanja umjesto da se deru kao porno zvijezde.